Seccadeni Al, Ayasofya’ya Gel!

Seccadeni Al, Ayasofya’ya Gel!

Ayasofya önünde sabah namazı için Kâbe İmamı Abdullah Basfar'da davet edildi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ayasofya Camii önünde sabah namazı kılacak olan AGD mensupları, programa Kâbe İmamı Abdullah Basfar’ı da davet etti. Ayasofya Camii önünde kılınacak sabah namazını Kâbe İmamı Abdullah Basfar’ın kıldıracağı öğrenildi.

Abdurraman Sadien’den Kur’an Ziyafeti

Cumartesi günü sabah saat 04.00’da başlayacak programa Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Dünya Kur’an okuma birincisi Abdurrahman Sadien’in Kur’an ziyafeti sunacağı programa sanat ve medya camiasından da destek var. Konu ile ilgili bir açıklama yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Ayasofya bize Fatih’in emanetidir. Bu emanet Fatih’in kendi öz malıdır ve bu ümmete vakfiye ile bıraktığı bir emanettir. Fatih Sultan Mehmet Han vakfiyesinde Ayasofya’nın cami olduğunu ve öyle kalmasını istediğini açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. Ve Ayasofya’nın tekrar cami olmasını bütün milletimiz istemektedir.” dedi.

İzmit’te Fetih Şöleni

Ayasofya’da gerçekleştirilecek programdan sonra katılımcılar otobüslerle İzmit İsmet Paşa Stadyumu’nda yapılacak olan Fetih ve Gençlik Şöleni programına geçecek. AGD’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fetih ve Gençlik Şöleni bu yıl İzmit İsmet Paşa Stadyumu’nda 31 Mayıs saat 17.00’da başlayacak. Ayasofya’da gerçekleştirilecek olan program ve Fetih Şöleni ile ilgili ayrıntılı bilgiler 0212 534 88 00 numaralı telefon numarasından öğrenilebilecek.