Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Sayın Receb Tayyip Erdoğan


 
Size, bir başbakan olarak değil, sadece bir insan olarak takdir ve teşekkür duygularımı ifade etmek istiyorum. Bu mesajımı siyasi bir tercih olarak değil, tarafsız bir takdir olarak anlarsanız daha çok memnun ve mesrur olurum.
¥ Güven verme kimliğinizden dolayı size teşekkür ediyorum. Çünkü aldatmadın ve aldanmadın. Bu tavrınızla ülke insanına örnek oldunuz.
¥ MGK toplantılarına hazırlık yaparak, diğer bir adıyla dersinize çalışarak katıldığınızdan dolayı takdir ediyorum. Çünkü sizden evvelkiler ülke insanımızı temsil edemedikleri gibi, korkak ve pısırıklıklarıyla kötü örnek oldular.
¥ Kendi ifadenizle dik durdunuz ve dikleşmediniz. Bu tavrınıza teşekkür ediyorum. Çünkü o duruşlarınız milyonlarca insanın onurlu ve şerefli kimliği ile örtüşmüş oldu.
¥ Ulaşım konusunda ülkenin tamamına eşit muamele yapmanızla da sizi tebrik ediyorum. Çünkü İzmir ile Arapgir; Keşan ile Özalp yollarını aynı kefeye koydunuz. Milyonlarca şoförümüzün duasına mazhar oldunuz.
¥ TOKİ projelerinizle, naylon fatura istismarcılığına en büyük darbeyi vurmakla, haksız kazanca "dur" dediğinizden size candan teşekkür ediyorum. Çünkü alın teri gerçeğini kaybetmiş olanlara, helal kazancın yolunu fiilen ispatlamış oldunuz. Hangi TOKİ evine gidip misafir kaldıysam, ev hanımından okul öğrencisine kadar hepsi size dua etmektedir.
¥ Ülkenin kaynaklarını çar-çur eden zengin iş adamlarını dize getirdiğinizden dolayı sizi kutluyorum. Çünkü bu ülke halkı başbakanı pijama ile karşılayan insanları unutmadı.
¥ Sağlık konusunda milyonlarca insanın gönlüne taht kurduğunuzdan ötürü size teşekkür ediyorum. Çünkü itilen, kakılan, "yarın gel" denilen masum ve fakir insanımıza onurlu yaşamayı öğrettiniz.
¥ Hava taşımacılığına getirdiğiniz eşitleme ilkenizden dolayı sizi takdir ediyorum. Çünkü İstanbul"dan Kars"a 36 saatte giden ihtiyar ninemizin, ihtiyar dedelerimizin uçakla bir buçuk saatte gitmesini sağladınız.
¥ Tesettürün, ülke kalkınmasına engel olduğu fasit görüşünü iflas ettirdiğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Çünkü tesettüründen dolayı aşağılanan, ikinci sınıf insan muamelesi gören milyonlarca hanımın izzet ve şerefini korumuş oldunuz.
¥ Tamtakır olan hazineyi, 50-60 milyar dolarla tanıştırdığınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum. Çünkü sizden öncekilerin ABD"den bir milyar dolar borç almak için hangi tavırlara girdiğini bu halkımız unutmadı.
¥ Gecekonduda oturan fakir ailenin evinde diz çöküp yemek yediğinizden dolayı da size teşekkür ediyorum. Çünkü kibir ve gururundan burnu göğü çizecek kadar halkından kopuk sözüm ona devlet erkânı halkımızı aşağılamıştı.
¥ Başta İslam âlemi olmak üzere, nice ülkeler için ümit kaynağı olduğunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Çünkü ülke, adeta şamar oğlanı haline getirilmişti. İzzet, onur ve vakur gibi özelliklerimiz tek tek yerlerini terk etmeye başladı.
¥ Cumhuriyet döneminde hiçbir insanın gitmediği, hatta gidemediği ülke ve şehirlere gittiğinizden dolayı size teşekkür ediyorum. Çünkü bir zamanlar dünyayı yöneten ve dünyaya medeniyeti getiren ecdadımızı dünya kamuoyuna hatırlattınız.
¥ Doğu ile batı insanını aynı sofranın etrafına topladığınızdan ötürü yine sizi takdir ediyorum. Çünkü sizden öncekiler, renklerin ve dillerin farklı oluşunun, Allah"ın hikmetli işlerinden olduğunu idrak edemiyorlar, ırk, renk ve dil konusu korkutucu unsurlarmış gibi anlaşılıyordu.
Sayın Recep Erdoğan, özet olarak kişilik veya karakter yapınızdaki bazı özellikleri hatırladığım kadarı ile sizinle paylaşmak istedim. Adeta tarihe altın harflerle yazılan isminiz ve unvanınız, umarım, Allah yanında da değer görür. Bundan böyle kazanmanız veya kazanmamanız size bir şey kaybettirmez kanaatindeyim. Ancak ülke için çok şey kaybettirir.
Hatırlarsanız, bundan on sene önce civanmert bir delikanlı görünümdeydiniz. Şimdi aynaya baktığınızda hizmetlerinizin göstergesi olan yüz kırışıklıklarına şahit olacaksınız. O kırışıkların her biri halka hizmetin, hakka hizmet olduğunun alameti desem inşallah hata etmiş olmam.
Eğer dinozor zihniyet, elinizi kolunuzu bağlamamış olsaydı, siz bugün dünya liderlerinin beşinci sırasında değil, birinci sırasında olacaktınız. Ellerinde ve dillerinde kalan son can kurtarıcı simitleri "Türkiye laiktir, laik kalacak" sözü de prim yapmamaya başladı.
Bu millet, örfüne, âdetine, kişiliğine az da olsa değer veren, önem veren Adnan Menderes"leri, Turgut Özal"ları unutmadı ve unutmuyor. Ama sizi bağrına bastı. Tıpkı Rize heyelanında her şeyini kaybetmiş ihtiyar bir ninemizin sizi kucaklayarak boynunuza sarıldığı gibi.
Bu kadar takdirlerimin, tebrik ve teşekkürlerimin yanında bir de tenkidim olacaktır. Sizi ve ülke için yaptıklarınızı anlama ve kavrama seviyesine ulaşamamış insanları muhatap görerek, ülkenin ve ülke insanının zamanını az da olsa israf ettiniz. Eğer bu tavrınız politikanın gereği olarak ifade edilse bile, bizim katılmamız söz konusu olamaz. Rabbimizin "Selam deyin geçin" demiş olduğu metodunu ihlal etmeye hakkımız yoktur.
Yolunuz açık olsun, ömrünüz uzun. İnşallah 13 Eylül günü, ülke ve dünya için sevinenlerden olursunuz ve oluruz. Sağduyu sahibi halkımız bir buçuk metrekarelik gizli tercih bölümünde sizi değil, ülke menfaatlerini öne alarak doğru tercih yaparlar. Referandum için, tavır ve fikirlerinizi beğenip gazete sütunlarını, televizyon kanallarını ülke menfaati sebebiyle size açmış olan tüm basın, yayın kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. İnanan insanları yeni değil, bir asırdır yaşadığı çağa layık görmeyenleri ise Allah"a havale ediyoruz. Onlarla büyük mahkemede, büyük buluşmada davacı olacağımız günü iple çekiyoruz.

vakit

Bu yazı toplam 2985 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar