Savunma heyeti gelmeyince Mursi'nin duruşması ertelendi

Savunma heyeti gelmeyince Mursi'nin duruşması ertelendi

Muhammed Mursi'nin yargılandığı İttihadiye Sarayı olayları ile ilgili davanın duruşması, savunma heyetinin katılamaması sebebiyle ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşması, savunma heyetinin duruşmaya katılmaması nedeniyle ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile 14 sanığın "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandıkları davanın 29. duruşması bugün Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapıldı.

Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme heyeti, savunma heyetinden Avukat Seyyid Hamid dışında başka bir avukatın bulunmaması nedeniyle duruşmayı 25 Ağustos'a erteleme kararı verdi. 

Mursi ile 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen ve 2012'de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım 2013’te ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.