Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Savcının katilini bulmak için

Savcının katillerinin arkasında kimin olduğunu anlamak için, işe Sıvas’tan, Başbağlar’dan başlamak gerek.. Ya da dönelim, Mumcu’ya bakalım. Mumcu’yu kim öldürdü, Hablemitoğlu’nu kim niçin öldürdü.

Şimdi bir haber: “DHKP-C baskınından Alman İstihbarat Örgütü ajanı çıktı. Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Stephan Shak Kacnyski’nin Alman İstihbarat Örgütü BND ajanı olduğu belirlendi. Okmeydanı’nda terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda İdil Kültür Merkezi binasında gözaltına alınan Almanya doğumlu İngiliz pasaportu taşıyan Stephan Shak Kacnyski (52)’nin, Alman istihbarat örgütü BND ile bağlantılı, DHKP-C’nin Avrupa’daki yöneticileri ile Türkiye ayağındaki yöneticileri arasında bilgi akışını sağlayan kurye olduğu ortaya çıktı. Kacnyski 2015’te Türkiye’ye 2 kez giriş yapmış. Polis, Kacynski’nin sıkça Türkiye’ye geldiğini belirledi. Kacynski, Gazi Mahallesi olaylarının duruşmalarına, Hayata Dönüş Operasyonu duruşmalarında ve DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Avusturyalı gazeteci Sandra Bakutz’un Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarına katıldı. İstihbarat birimleri, Kacynski’nin bir dönem Almanya ve Yunanistan’da DHKP-C üyeleriyle faaliyetlere katıldığını, sıkça İstanbul’a gelerek örgüt kurumlarıyla ilişkiye geçtiğini belirlediklerini ileri sürdü.”

İşin içinde Almanya var.. O Alman aynı zamanda bir İngiliz.. İzini sürün, bu tip kripto adamların aile bağları ABD’ye uzarsa şaşmamak gerek. Ucu ABD’ye ulaşıyorsa, büyük ihtimalle İsrail’le de bir bağı vardır.. İşin para boyutu varsa göz ucu ile İsviçre’ye bakmanız gerek.. Ticari boyutu varsa Hollanda’yla bir bağı da olabilir. Türk dünyası ile bağı varsa Rusya önemli. Türkiye’ye yönelik bir operasyon için, Bulgaristan, Yunanistan, Kıbrıs Rum kesiminin tramplen tahtası gibi kullanıldığını biliyoruz.

İşin içinde İsrail varsa İngiltere olmadan olmaz. Vatikan varsa İtalya da vardır. Suriye varsa Fransa olmadan olmaz.

Almanya kendinden ibaret bir ülke değil.. Almanya hâlâ işgal altındaki ülke statüsünde. Almanya’da ABD, İngiltere ve Fransa derin devleti de var.. Almanya’nın kendi derin devleti yanında, Doğu Almanya üzerinden Rus derin devletinin ajanları da var.. Kambersiz düğün olur mu ve tabii İsrail. İtalya ve Vatikan’ı da unutmayalım. Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya önemli. Köln katedralinin Vatikan açısından ifade ettiği değeri unutmayalım. Almanya en az 8 ülkenin birinci derecede ilgi alanı içinde bir ülke.

Ever Herr. ya da Mr. Stephan Shak Kacnyski’yi şimdi bir de bu gözle görelim.

Daha birkaç gün önce de Hatay’da Suriye’ye geçmeye çalışan İngilizler yakalanmıştı.

Başbağlar’daki katliamı kim niçin yapmıştı? O saldırıyı yapanlar yakalanmıştı da onları kim nasıl kurtarmıştı. Erdal İnönü o işin neresindeydi ve o olaydan sonra niçin siyaseti bıraktı.

CHP’nin, kimi CHP’lilerin bu tür olaylardaki ilgisi nereden kaynaklanıyor dersiniz.

Ergenekon’un avukatlığından, paralel dayanışmaya kadar nerede karışık bir iş varsa, orada CHP’nin parmak izini görebilirsiniz.

Savcının katillerinin izini sürerken dış istihbaratla örgütleri arasındaki derin ve karanlık ilişkiden tutun da kim bu olay karşısında nerede duruyora varana kadar, sürecin bütün merhaleleri, Türkiye’nin derin gerçeğini görmek açısından önemli bir fırsatla karşı karşıya olduğumuzu görelim. Medyada, STK, siyaset dünyasında kim nerede durdu, bu son derece önemli.

Sadece savcının katillerini değil, Türkiye’nin derin gerçeğini görmek ve bu işin sorumlularını deşifre etmek için, bu olay bir fırsat olabilir.

Selâm ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar