Savcılık: Sizi dinledik, haberiniz olsun

Savcılık: Sizi dinledik, haberiniz olsun

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki bazı kişilere mahkeme kararıyla "dinlendiğini" tebligatla bildirdi

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki bazı kişilere mahkeme kararıyla "dinlendiğini" tebligatla bildirdi.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bazı kişilere gönderilen tebligatta, "Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli hakimliğin kararıyla hakkınızda iletişim denetlenmesi tedbiri uygulanmış, tedbir kapsamında hakkınızda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığından işlem sonlandırılarak tedbir içeren kayıtlar imha edilmiştir" denildi.
Dinleme yapıldığı tebliğ edilenlerden Yunus Eriş, kendisi gibi 2 arkadaşına da benzer tebligatın iletildiğini belirtti.
Daha önce devlet memurluğu yaptığını ve katıldığı bir gösteriden dolayı hakkında açılan dava sonucu işten atıldığını iddia eden Eriş, "İşten atıldıktan sonra hiçbir eylem veya suça karışmadığım halde dinlemem devam etmiş" diye konuştu.
Ne zamandan bu yana dinlendiğini bilmediğini anlatan Eriş, gelen tebligata göre, 5 Mayıs 2014'ten itibaren dinlemenin sona erdiğinin anlaşıldığını söyledi. 
İnsan Hakları Derneği Siirt Şube Başkanı Zana Aksu da tebligatta bulunulan 10 kişinin kendilerine başvurduğunu açıkladı. 
Dinlemelerin savcılık tarafından tebligatla bildirilmesinin alışıldık bir durum olmadığını dile getiren Aksu, "Her ne kadar savcılık nezdinde bunlara tebligat gönderilmişse de dinlemeler insan haklarına aykırı bir durumdur" ifadelerini kullandı.