Savcılık Kılıçdaroğlu'nu İfadeye Çağırdı

Savcılık Kılıçdaroğlu'nu İfadeye Çağırdı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu'nu ifade vermesi için savcılığa çağırdı. CHP lideri çağrının gerekçesini bilmediğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Çağrı CHP'de adeta şok etkisi yarattı.

10 GÜN İÇİNDE İFADE VERMESİ GEREKİYOR

Dün öğlen saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne iletilen çağrı kağıdında suç unsuru belirtilmeksizin Kılıçdaroğlu 10 gün içinde ifade vermek için İstanbul'a çağırıldı. Kılıçdaroğlu 10 gün içinde savcılığa gidip ifade vermez ise polis zoruyla götürülüp götürülmeyeceği merak konusu oldu.

ŞOK ETKİSİ YARATTI

Ancak Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığının gözönünde bulundurulmadan böyle bir çağrı yapılması şok etkisi yarattı. Milletvekilleri hakkında savcılık bur işlem yaptığında ya takipsizlik ya da fezleke hazırlayarak Meclis'e göndermesi gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU: GEREKÇESİNİ BİLMİYORUM

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP lideri "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldım. Gerekçesini bilmiyorum" dedi.