Savcı Son Anda Tedbir Koydu

Savcı Son Anda Tedbir Koydu

17 Aralık operasyonunun ikinci dalgası olarak adlandırılan operasyonda yedi işadamının hesaplarına son anda tedbir konuldu

İkinci dalga operasyonunda adı geçen 7 işadamı ve 2 şirket için 25 Aralık günü alınan tedbirkararı 31 Aralık yani yılın son günü bankalar, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Aracı Kuruluşlar Birliği’ne ulaştı. Dün itibarıyle da tüm hisselerine tedbir geldi.

Habertürk'te yer alana iddiaya göre, 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla yürütülen operasyonun ardından gelen ikinci dalgada 25 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Akkaş imzası ile 7 işadamı ve 2 şirket hakkında istenilen tüm mal varlıklarına tedbir konulması kararı 31 Aralık akşamı yani yılın son günü bankalar, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanlığı’na (TSPAKB) ulaştı.

Dosyası 26 Aralık’ta elinden alınan ve ‘Engelleniyorum’ diye bildiri dağıtan Savcı Akkaş aralarında Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Usame Kutub ve Cengiz Aktürk’ün tüm mal varlıklarına tedbir kararı aldırmıştı.

Listede Kalyon Grubu’na ait Zirve Holding ile Cengiz Aktürk’ün şirketi Bosphorus 360 da yer almıştı. Akkaş’ın dosya elinden alınmadan önce kararı postaya verdiği, 31 Aralık yani yılın son günü ilgili kurumlara ulaştığı öğrenildi.

Dosya Savcı Akkaş’ın elinden alınmış olmasına karşın ortada bir mahkeme kararı olduğu için TSPAKB üyelerine bir yazı göndererek durumu bildirdi. Yazıda, "İstanbul 2 No’lu Hâkimlik'in 25 Aralık 2013 tarihi ve 2013/729 Değişik İş No'lu kararı ile kimlik bilgileri bildirilen şahısların ve ticari unvanları bildirilen şahıs ve tüzel kişilere ait herhangi bir hak ve alacağın tespiti halinde tedbir kararının yerine getirilerek ilgili talimat gereği cevabi yazının çok ivedi bir şekilde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi gerekmektedir." denildi.

ÖRGÜT SUÇLAMASI

25 Aralık 2013 günü İstanbul 2 No’lu Hâkimlik kararı ile alınan tedbir kararının, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Kurulan örgüte üye olmak’, ‘İhaleye fesat karıştırmak’, ‘Nüfuz ticareti’, ‘Rüşvet’, ‘Kamu malına zarar vermek’ suçları kapsamında yürütülen 2012/656 sayılı soruşturma çerçevesinde alındığı bildirilmişti.