Savcı Sayan Kılıçdaroğlu'nu Belgelerle Topa Tuttu!

Savcı Sayan Kılıçdaroğlu'nu Belgelerle Topa Tuttu!

CHP Eski PM Üyesi ve siyasetçi yazar Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun noter tasdikli emeklilik vaatlerinin gerçekçi olmadığını söyledi. Sayan, "Kılıçdaroğlu bunu ancak 23 Nisan'da yapsaydı belki bir şansı olabilirdi" dedi.

Kanal A'da yayınlanan ve Mehmet Toprak'ın moderatörlüğünde gerçekleşen A Politik programına konuk olan Savcı Sayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere noter tasdikli verdiği vaati değerlendirdi ve asılsız olduğunu söyledi Sayan, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte yaptığı icraatları ve emeklilerle ilgili açıklamalarını gazete arşivlerinden örneklerle açıkladı.

İşte Savcı Sayan'ın o konuşması:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'sinden önce Kılıçdroğlu çıkıp noter tasdikli bir beyanda bulunuyor. Emeklilere iki maaş vereceğim diye. Başbakan olursam diyor. 23 Mart'ta bunu imzalıyor. Herhalde tarihleri karıştırıyor. 23 Nisan'da yapsaydı bir günlüğüne şansı olabilirdi. Bu vaatlerini gerçekleştirme adına... O, 23 Mart'ta taahhütte bulunmuş bir ay önce yapmış. Ama aynı Kılıçdaroğlu'nun emeklilerle ilgili geçmişteki düşünceleri beni çok ilgilendirdi. Onun için önce o vaat kime ait? Siyasette önce halk tasdiki lazım noter değil... "

"Bak bu Haydar Baş'ın vaadi bak Kılıçdaroğlu buradan çalmış. 27 Haziran 2007 Çarşamba. Ne diyor? İşte doğum ikramiyesi falan diyor. Dikkat çeken diyor. Noter tasdikli... Yani bunu bir anlayalım. Ondan sonra emeklilere gelelim. Şurada ne yazıyor. Emekliye maaş ödeyemem diyor. SSK Genel Müdürü Kılıçdaroğlu diyor. Bak ben demiyorum ha. Üstelik Aydın Doğan medyası yazıyor. Ben yazmıyorum. Bak ne diyor Genel müdürü düşündüren tablo... Yine SSK'yı geç emeklilik  kurtarır. Bunları Kılıçdaroğlu söylüyor. Bunlar kandırmaca şeylerdir..."

 

KANAL A