Savcı savcılığını bilecek

Savcı savcılığını bilecek

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, hükümeti hedef alan operasyonların yolsuzluk boyutunu çoktan aştığını, bunun, adliye önünde bildiri dağıtan Savcı Akkaş'ın yüzünde görülebileceğini belirtti: 'Savcının yüz ifadesine yansıyan 'intikam'ı görüyorsunuz'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Hükümeti hedef alan son operasyonların boyut değiştirdiğine dikkat çeken Davutoğlu, bunu görmek için Savcı Muammer Akkaş'ın bildiri dağıtırkenki yüz ifadesine bakmanın yeterli olacağını kaydetti.
 
ADALETE DARBE VURUYOR
 
'Bir yanlışı kim yaparsa yapsın, kardeşimiz olsa bile bunun hesabını sorarız. Ama eğer bize karşı bir operasyon varsa, ki ben bu iktidarın Türkiye'deki yaptığı başarılar konusunda birçok hasım çevrenin oluştuğuna da inanıyorum, maalesef bu son gelişmelerde meselenin yolsuzluk boyutunu çoktan aşıp savcının bildiri dağıtırken de yüz ifadesine yansıyan bir intikam boyutuna dönüştüğünü görüyorsunuz' diyen Davutoğlu, savcıların soğukkanlı olmaları gerektiğini hatırlattı. Davutoğlu, 'Savcılar soruşturma bitene kadar o dosyayı kendilerine emanet edilen bir büyük mahrem gibi muhafaza eder, ilgili otoriteler dışında kimseyle, basınla paylaşmaz. Yargı mensuplarının her türlü siyasi düşünceden ve 'intikam' duygusundan arınmış olması gerekir. Aksi, adalete vurulabilecek en büyük darbedir' diye konuştu.
 
Herkes yerini bilmeli
 
Anadolu'nun Türkleştiği Selçuklu döneminde toplumsal hayatın en büyük dinamiği olan 'Ahilik' teşkilatının kendini devletle özdeşleştirmediğine dikkat çeken Davutoğlu, 'Herkes yerini bildiği zaman medeniyet sıçramalarına zemin teşkil edebilir' dedi. Yükseliş dönemlerinde krizler olmasının doğal olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı, 'Kriz sürecinde atılacak doğru adımlar önümüzdeki birkaç yüzyılı şekillendirecek' ifadesini kullandı. 'Çift otorite' görüntüsünün devletin işleyişine zarar vereceğini vurgulayan Davutoğlu, sonuçta en çok zararı 'cemaatvari yapıların' göreceğini dile getirdi.