Savcı Fezlekesinde Bomba İddialar

Savcı Fezlekesinde Bomba İddialar

Kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili soruşturmada görevli savcının hazırladığı fezlekede oldukça ciddi iddialar yer alıyor. Savcılık makamının iddiasına göre kriptolu telefonlara ait kayıtların tutulduğu sistem iş göremez hale getirildi.

Star gazetesinden Tuğba Ceyhan'ın haberine göre; Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı Ali Çalık’ın kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili hazırladığı fezlekede önemli tespitler yapıldı. Fezlekede, TÜBİTAK’ta ve TİB’de görev yapan suç örgütünün halkı kaosa ve kargaşaya sevk etmek için gerekli olan bütün icrai hareketlerini gerçekleştirdiği öne sürülürken, “buna rağmen halkın bu durumu fark etmesi sebebiyle sonucu elde edememiş olması, devletin birliğini bozma suçunun tamamlandığını göstermektedir” ifadelerine yer verildi.
 
Fezlekede şüphelilerin TİB’deki sistemlere 26 Nisan 2014 tarihinde gerçekleşmek üzere zaman ayarlı olarak zararlı kod parçacığı eklediği ve bu işlem nedeniyle “yazılım ve uygulamalarının işlem göremez hale gelmesi, silinmesi, değiştirilmesi ve bozulmasına neden olduğu” belirtildi.  Öte yandan fezlekede ses kayıtlarının başka yerde depolandıktan sonra silindiği ancak bazı dosyaların kurtarıldığı ifade edildi. Fezlekede ayrıca “Siyasi, adli, askeri ve iş adamı kimliği taşıyan kişilerin telefonla yaptıkları konuşmalardan elde edilecek bazı bilgileri gerektiğinde kullanabilmek için bu kişilerin de telefon konuşmalarının dinlenip kayda alındığı tespit edildi” ifadelerine yer verildi.