Savaştan Geri Kalan Cisimler 85 Kişiyi Yaraladı

Savaştan Geri Kalan Cisimler 85 Kişiyi Yaraladı

Filistin Sağlık Bakanlığı Siyonist işgal rejiminin son Gazze savaşında Gazze halkı üstüne atıp da patlamayan askeri cisimlerin daha sonra patlaması sonucu şimdiye kadar 85 kişinin yaralandığını ve çoğunluğunu ise cadde ve sokaklarda bunlarla oynayan çocuk

Filistin Sağlık Bakanlığı Siyonist işgal rejiminin son Gazze savaşında Gazze halkı üstüne atıp da patlamayan askeri cisimlerin daha sonra patlaması sonucu şimdiye kadar 85 kişinin yaralandığını ve çoğunluğunu ise cadde ve sokaklarda bunlarla oynayan çocukların oluşturduğunu belirtti.
 
Gazze’deki Eş-Şifa Tıp Meerkezi’ndeki acil birim başkanı Eymen Es-Sahbani merkeze gelen yaralılardan bazılarının yarasının hafif bazılarının ise ağır olduğunu; bunlar arasında el ve ayakları kopanlar, başından yaralananlar, yüzüne parça isabet edenlerin de olduğunu söyledi.

Es-Sahbani yaptığı açıklamanın devamında bu cisimlerden birinin patlaması sonucu boyun kısmından yaralan Muhammed Er-Rifi adındaki 10 yaşındaki çocuğun hâlâ yoğun bakımda suni teneffüs cihazına bağlı olarak yaşadığını ifade etti.

İçişleri ve Eğitim Bakanlıklarına çağrıda bulunan Es-Sahbani, eğitim ve medya aracılığıyla halkı ve özellikle çocukları bilinçlendirmelerini istedi. 

 

Page Top