Savaş Yığınağı

Savaş Yığınağı

Hizbullah’ın saldırısına ‘savaşla’ karşılık vermeye hazırlanan İsrail ordusunun Lübnan sınırına yönelik askeri yığınağı had safhaya ulaştı. Dün sabah 5 İsrail jeti Güney Lübnan üstünde uçarken sınırdaki asker sayısının giderek artması, yaklaşan büyük kapı

İsrail-Lübnan sınrıında önceki gün yaşanan şiddetli çatışmaların büyük bir savaşa dönüşme riski sürüyor. Bunun en büyük kanıtı ise Hizbullah’ın “daha fazla şiddet istemiyoruz” mesajına rağmen   İsrail ordusunun Lübnan sınırındaki askeri varlığını artırması. 
İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin kuzey sınırında askeri birliklerin sayısı arttırıldı ancak tam bir sayı belirtilmedi. Dün sabah 5 İsrail jeti Güney Lübnan üstünde keşif uçuşu yapması ve askeri yığınağın artarak sürmesi, yaklaşan büyük savaşın habercisi olarak görülüyor. 
HİZBULLAH’TAN MESAJ
Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Lübnan’ın güneyinde şiddetlenen çatışmaların ardından Hizbullah hareketinden bir mesaj aldıklarını açıkladı. Yalon, Hizbullah’ın bölgede daha fazla şiddet istemediğini öne sürdü. Dün sabah sabah gazetecilere bir açıklama yapan Yalon, mesajın Lübnan’la aralarındaki sınır bölgesinde görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) barışgücü (UNIFIL) aracılığıyla gönderildiğini ima etti. Hizbullah’tan ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
TEL AVİV İÇİN SÜRPRİZ Mİ
Hizbullah’ın önceki gün İsrail ordusuna ait bir konvoya Şebaa Çiftlikleri’nde düzenlediği füzeli  saldırıda iki asker ölmüştü. Saldırının İsrail için sürpriz mi yoksa beklenen bir gelişme mi olduğunun yakında ortaya çıkacağını belirten bölgedeki bazı kaynaklar ise füzeler sonucu 15 İsrail askerinin öldüğünü ve 9 askeri zırhlının tahrip edildiğini söylemişti. 
İsrail saldırı sonrası Lübnan’ın güneyindeki bazı bölgeleri topçu ateşine tutmuş, bölgedeki İspanyol bir BM Barışgücü askeri kimin açtığı belli olmayan ateş sonucu hayatını kaybetmiş ve olay üzerine BM Güvenlik Konseyi acil toplantıya çağrılmıştı.

Direkt İran'ı suçladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in işgal altında tuttuğu Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri bölgesinde Hizbullah'ın İsrail askerlerine saldırmasının arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.Netanyahu "İran şu an nükleer silahlarını geliştirme gücünü elinde tutmak için büyük devletlerle anlaşmaya çalışıyor. Biz bu anlaşmaya şiddetle karşıyız" dedi. Tahran'dan ise bir cevap gelmedi.