Savaş Yeniden Başlarsa, Kim Durduracak ?

Savaş Yeniden Başlarsa, Kim Durduracak ?

Herkesin direnişin şartlarını kabul ettiği bir sırada sizler ne yapabilirsiniz ki?

Dr. İsam Şaver / Fiem

Görebildiğimiz kadarıyla, bazı Filistinlilerin, Arapların ve Batı’nın Gazze ve Hamas’a yönelik baskıları yeniden başladı. Adamlar, savaşta İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın ateşkesi kabul etmesi, Gazze sınırındaki Yahudilerin terk ettiklerin yerleşkelere geri dönmesine rıza göstermesi için ortaya koydukları çabaları, girişimleri ve arabuluculara yaptıkları ricaları unutmuş gibi davranıyorlar. Birçok Arap ve Batılı şahsiyet bunun için arabuluculuk yapmıştı.

Onlar önce Mısır’ın Filistin halkının şartlarına tercüman olduğunu söylediler. Hâlbuki durum öyle değildi. Başlangıçta Mısır’ın şartları farklıydı. Daha önce yazdıklarımızı burada tekrar etmenin bir anlamı yok. Mısır’ın son taslağı Filistin halkının bütün taleplerini karşılıyordu. Ancak bu kez taraflar bunu delmeye başladı. İşgal rejimi Gazzeli balıkçıları tehdit ederken, onlara saldırırken ve daha önce kabul ettiği altı millik avlanma sahasına gitmemelerini isterken, Filistinlilerin tampon bölgeye gelmelerini kabul etmezken; Arap ve Batılı ülkelerin de Hamas ile çalışmaması için uzlaşı hükümetine yönelik tehditlerini duyuyoruz. Onların tehditlerinin özellikle önceki hükümetin atadığı memurların maaşlarının ödenmemesiyle alakalı olduğunu unutmamak gerekir.

Yenilmiş Ekin Savaşı’nın son saatinin son çeyreğinde Kassam Tugayları Askalan şehrine anlamlı bir füze attı. Düşman, atılan bu füzenin önceki füzelerden daha fazla tahribat yaptığını itiraf etti. Kassam bu füzeyle düşmana yeni bir savaşın Yenilmiş Ekin Savaşı'ndan çok farklı olacağı, çıkabilecek bir savaşta kullanacağı silah ve füzelerin daha fazla öldürüp yaralayacağı ve hasar vereceği; işgal rejimi Yenilmiş Ekin Savaşı'nda 51 gün dayanmışsa da çıkabilecek bir savaşta bu kadar süre dayanmasının mümkün olmayacağı mesajını verdi.

Arap rejimleriyle Batılı ülkelerin şimdiki durum ve sürece, savaş yeniden başladığında ve Siyonistleri yeniden korku sardığında ortaya çıkacak tabloyu göz önüne alarak bakmaları gerekir. O zaman herkes kulağını ve gözünü Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde’nin yapacağı açıklamalara dikecektir.

Şu anda onlar Gazze’yi, direnişini ve buradaki halkın çektiği sıkıntıları görmezlikten geliyor ve yapmaları gerekenin çok azını yapıyorlar. Şartlar koşup tehdit ediyorlar. Herkesin direnişin şartlarını kabul ettiği bir sırada sizler ne yapabilirsiniz ki?

Şunu ifade etmekte yarar var:

Direniş güçleri Yenilmiş Ekin Savaşı'nda, taşıdığı zaaflar veya içinde sakladığı farklı niyetler nedeniyle hiç de güvenilir olmayan arabulucuların aracılığıyla ateşkesi kabul ederek sorumluluk aldı ve kendini riske attı.

Allah göstermesin savaş tekrar başlarsa kanaatimce direniş güçleri bu sefer arabulucu kabul etmeyecek, şartlarını basın yoluyla açık açık ilan edecektir. Herkes şartlarını kabul edinceye kadar savaşacak ve şu anda listede olmayan şartları da ekleyip önlerine koyacaktır.

O nedenle ben bu çevrelerin çok geç olmadan, Gazze ve direnişle olan ilişkilerini tekrar gözden geçirmelerini istiyorum.