Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Savaş borusu

Gaybı ancak Allah bilir. Herkesin bir planı vardır, ama Allah’ın da bir hükmü vardır. Galib olacak olan Allah’ın hükmüdür. Hüküm Allah’ındır.

Şu soruyu hep aklımızda tutalım: “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım.”

Birileri böyle düşünüyor olmaları değil, bu fikri bir iman olarak gördükleri için, durumdan vazife çıkarmaları bu noktada büyük önem taşıyor.. Kimi din adına, kimi kehanet, kimi komplo peşinde dünyayı cehenneme çevirmek için kollarını sıvamış gözüküyor. Mesela Trump böyle biri, İran ya da DAEŞ ne yapıyor. Ya da Paralel yapı neyin peşinde.. 

Armegedon için geri saymaya devam ediyorlar. Akıllarınca Tanrıyı kıyamete zorlayacaklar. Onlara göre “7. Mühür açıldı”. Artık yeryüzüne ateş saçılacak.

İran, ABD ve İsrail’e dikkat. Trump’a ve sözlerine dikkat..

NATO  Rusya’yı 1 numaralı tehdit ilan etti. Suriye bu savaşta neo gladiatörlerin yeni arenası olacak. Suriye daha da insansızlaştırılacak.

NATO’nun Kuzey Kore ile ilgili yaptırım kararı üzerine Kuzey Kore ordusu nükleer başlıklı füzeleri savaşa hazır hale getirdi.

Bana kalırsa bu savaş Amerika’yı da Rusya’yı da vuracak. Londra ve Paris,Roma.. Batıyı Kızılderili, karaderili ve sarı ırkın laneti yakalayacak. Yani sadece Suriye’de ve Irak’ta kalmayacak, bu ateş İran’ı da, İsrail’i de, Kore’yi de vuracak. Türkiye’nin güneyini de yakacak olan bu ateş, Suudi Arabistan’ı kuzeyden ve güneyden kuşatacak.

Mısır’ın çağdaş firavunları, 28 Şubatçıları için felaket günleri. Kimi yıldızlara bakıyor, kimi siyasi olaylara bakıyor, ama hemen birçok kişi büyük felaketten söz ediyor.

İncil’de, Vahiy 8 ne diyor ona bir bakalım: “...VE yedinci mührü açtığı zaman, yarım saat kadar gökte sükût oldu.  Ve Allah’ın önünde duran yedi meleği gördüm; ve onlara yedi boru verildi.  Ve başka bir melek geldi, ve elinde altın buhurdan olarak mezbahın üzerinde durdu, ve tahtın önünde olan altın mezbah üzerinde bütün mukaddeslerin dualarına katsın diye, kendisine çok buhur verildi. Ve Allah’ın önünde meleğin elinden mukaddeslerin duaları ile buhurların dumanı çıktı. Ve melek buhurdanı aldı ve mezbahın ateşinden onu doldurdu, ve yer üzerine attı; ve gök gürlemeleri ve sesler ve şimşekler ve zelzele oldu. Ve kendilerinde yedi boru olan yedi melek boru çalmağa hazırlandılar. Ve birincisi boru çaldı, ve kan ile karışmış dolu ve ateş oldu, ve yer üzerine atıldı; ve yerin üçte biri yandı, ve ağaçların üçte biri yandı, ve bütün yeşil ot yandı. Ve ikinci melek boru çaldı, ve sanki ateşle yanan büyük bir dağ denizin içine atıldı; ve denizin üçte biri kan oldu; ve denizde yaşıyan mahlûkların üçte biri öldü; ve gemilerin üçte biri telef oldu. Ve üçüncü melek boru çaldı, ve gökten meşale gibi yanan büyük bir yıldız ırmakların üçte biri üzerine, ve suların pınarları üzerine düştü; ve yıldızın ismine Pelin denilir; ve suların üçte biri peline döndü, ve sulardan birçok insan öldü, çünkü sular acılaştılar. Ve dördüncü melek boru çaldı, ve güneşin üçte biri, ve ayın üçte biri, ve yıldızların üçte biri vuruldular; ta ki, onların üçte biri kararsın, ve gündüz, üçte biri, ve gece de aynı surette ışık vermesin. Ve gördüm, ve gökün ortasında uçan bir kartalın büyük sesle: Boru çalacak olan üç meleğin baki kalan boru seslerinden, yer üzerinde oturanlara, Vay, vay, vay! dediğini işittim.”

Ateş, kan, gözyaşı.. Bu inanç ekonomi, siyaset, kültür, toplum herkesi, her şeyi etkiliyor.. Bize düşen kıyamet saati gelse bile elimizdeki fidanı dikmek.. Gaybı yalnız Allah’ın bildiğine iman edenler olarak yese kapılmamamız gerek.. Sabır edenlerden olmamız isteniyor bizden. Bizi gören, duyan, bilen bir Allahımız var.

Bu arada dün Zaman gazetesine kayyım atandı. 600 binden fazla bir tiraj gösteriyorlardı. Toplam tiraj önümüzdeki hafta bu durumda herhalde 3. 300.000 seviyesine geriliyor. İstikbal’in patronlarına gözaltı, paralel sermayeyi korkutacaktır. Sokağa çıkma yasağı genişletildiğine göre birçok yerde güvenlik tedbirleri artacaktır. PYD’ye yönelik güvenlik önlemleri de artırılacaktır.

Bütün bunların toplumdaki gerilim ve tedirginliği daha da artırması beklenir. Onun için herkesin ihtiyadlı davranması, kışkırtmalara kapılmaması gerekir. Yoksa herkes savaş borusunu alıp çıkarsa, kahinlerin kehanetini gerçekleştirmek için bu kanlı senaryonun gönüllü figüranlığına soyunmuş olacaktır.

Selâm ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar