Şaron Bu Sefer Gidici Gibi

Şaron Bu Sefer Gidici Gibi

İsrail'in 8 yıldır koma hayatı yaşayan ve hiç bir görüntüsüne dahi rastlanmayan eski Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumunun kötüleştiği belirtiliyor.

İsrail'in 8 yıldır komada olan eski Başbakanı Arile Şaron'un (85) sağlık durumu kötüleşti. Yaklaşık bir ay önce acil olarak ameliyata alınan Şaron'da şimdi de böbrek yetmezliği tespit edildiği açıklandı.

İsrail'in 11. Başabkanı Ariel Şaron'un 2001-2006 yılları arasında üstlendiği başbakanlık görevi, felç geçirmesinin ardından sona ermişti. Şaron, 8 yıldır komadan çıkamamıştı.

CİHAN

Daha 13 yaşındayken babasının hediye ettiği bir “çerkez hançeri” ile Filistinliler'e saldırmaya başlayan Ariel Şaron, hayatının geri kalan bölümünde hep bu saldırgan, sadist tarafıyla tanındı.

Çavuş olarak görev yaptığı sırada, verdikleri kayıplardan komutanlarını sorumlu tutan Şaron, sonraki dönemlerde bu olayın etkisiyle hep kendi bildiğini uyguladı, üstlerini dinlemedi.

Tarih ve Şarkiyat okudu ama askerlikte önce çıktı. İlk katliamını, içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu bir köye saldırarak, 69 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla gerçekleştirdi. Söz dinlemezliği sonucunda ordudan ayrılmak zorunda kaldı, siyasete atıldı. Savunma Bakanı olduğunda eski alışkanlıklarını bırakmayarak Başbakanı bilgilendirmeden askerleri komşu ülkelere aniden sokma operasyonları gerçekleştirdi.

Sabra ve Şatila kamplarında sergilediği vahşet sonucunda 2 bini aşkın mülteci hayatını kaybetti.

Tahrikkar davranışlarıyla 10 yıl önce İkinci İntifada'yı başlattı, binlerce Filistinli Müslüman'ın katledilmesine neden oldu. Halen bir hastane odasında can çekişen Ariel Şaron, özel hayatında da huzuru bulamadı. Eşi kanserden öldü, bir oğlu 14 yaşında babasının silahlarıyla oynarken öldü.