Sarıkamış anılıyor

Sarıkamış anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Türkiye Şehitleriyle Yürüyor anma etkinliği başladı.

KARS

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü" başladı.

Sabahın erken saatlerinde binlerce vatandaş, Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde toplandı.

Kars Müftüsü Mehmet Genç ve beraberindekiler, Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı, vatandaşlarla dua etti. Buradaki programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, burada toplanan herkesin ecdadının ve şühedanın izinde yürüyeceğini belirterek, "Sizler buraya gelmiş olmakla bir kere daha ne kadar büyük bir ecdadın torunları olduğunuzu ispatladınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu vatan için, bu millet için inancımız, kutsallarımız ve bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla şükranla ve rahmetle yad ediyoruz. Bugün burada hepimiz onların en büyük fedakarlıklarını, yani canlarını vermiş olmalarının hürmeti üzerine buradayız" dedi.

Bugün herkesin eşit olduğunu vurgulayan Kılıç, "Her zaman eşitiz ama bugün başka bir eşitiz. Çünkü, biz onların yürüdüğü, nefeslerinin donduğu yerde onlar gibi yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Sizler bunun en büyük garantisisiniz. Milletimizin ve devletimizin geleceğisiniz. Bugün buraya nasıl geldiyseniz her zaman ve her yerde sizlerden bir ricam var, üzerinizde taşıdığınız emanetin sahibi olun. Burada dalgalandırdığınız bayrağımız her zaman üzerimizde dalgalanacak inşallah" diye konuştu.

Kılıç, bu yürüyüşün sonsuza kadar devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün bizler ve sizler, yarın çocuklarımız, torunlarımız inşallah onlar da bizi, bizlerin bugün şehitlerimizi yad ettiğimiz gibi dualarla anacak. Burada şehit olanlar 'Allah Allah' nidalarıyla şehit oldu. Vatan ve millet sevgisiyle şehit oldu, inşallah bizler de bu şuur içerisinde milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz. Bugün burada milletvekillerimiz var, belediye başkanlarımız var, valimiz var, üst düzey bürokratlarımız var ama hepimiz bu yürüyüşü yan yana, kol kola ve sizlerle gençlerle beraber yapacağız. Sadece gençlerle değil buraya gelmiş olan her kardeşimizle... Ülkemizin her yerinde bugün Sarıkamış şehitleri hatırlanıyor, onlar için dualar, mevlitler okunuyor, Allah kabul eylesin inşallah. Şimdi buradan 8,5 kilometrelik yürüyüşümüze başlıyoruz. Hep beraber kol kola, omuz omuza 99 sene evvel nasıl yürüdüysek yine bu şekilde yürüyeceğiz inşallah, Allah hepinizden razı olsun."

Kılıç ve beraberindekiler daha sonra 8,5 kilometrelik yürüyüşe başladı. Yürüyüş Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde sona erecek.