'Sarıgül'ler Hakkındaki Takipsizlik Kararına İtiraz

'Sarıgül'ler Hakkındaki Takipsizlik Kararına İtiraz

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün tehdit edildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü, kendilerini tehdit ettiklerini belirttikleri Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz ettiler. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nun, 18 Aralık 2014'te Nazlı İnönü'nün bir gazetede yer alan röportajındaki ''tehdit'' iddialarına ilişkin soruşturmada verdiği takipsizlik kararına Hayri İnönü itiraz etti.

İtiraz dilekçesini avukatı aracılığıyla nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sunan İnönü, takipsizlik kararının kaldırılarak, Mustafa ve Emir Sarıgül hakkında dava açılmasını talep etti. 

İtiraz dilekçesinde, Mustafa ve Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararının eksik soruşturmaya dayalı olduğu iddia edilerek, kararda bazı delillerden hiç bahsedilmediği, tanık ifadeleriyle ilgili eksik anlatımların bulunduğu savunuldu.

Söz konusu itiraz, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce karara bağlanacak.

NE OLMUŞTU ? 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı geçen hafta Başsavcılığa göndermişti. Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretmişti.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ''mağdur'', Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi Tuncay Ceylan, CHP milletvekilleri İhsan Özkes ile Veli Ağbaba, Hayri İnönü'nün danışmanları ''tanık'' sıfatıyla dinlenilmişti.

Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti. Mustafa ve Emir Sarıgül ise savcılıkça alınan ifadelerinde haklarındaki iddiaları reddetmişti.

Savcılık, delil yetersizliği nedeniyle Mustafa ve Emir Sarıgül hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Dünya BÜLTENİ