Sarıgül'den tehdit: 'Seni bitireceğim'

Sarıgül'den tehdit: 'Seni bitireceğim'

Şişli Belediyesi'nde yaşanan iki başlı yönetim gerilimi 5 Kasım'da Hayri İnönü'nün, Mustafa Sarıgül döneminden gelen 25 birim müdürü ile Emir Sarıgül'ün yetkilerini almasıyla zirveye çıktı. Ancak İnönü'nün bu hamlesi karşısında Emir Sarıgül'ün kendisine b

Şişli Belediyesi'nde yaşanan Sarıgül, İnönü geriliminin fotoğrafı niteliğinde bir ayrıntı ortaya çıktı. Emir Sarıgül'ün makam odası dahil belediyenin bütün birimleri Okmeydanı'nda yapılan yeni binaya taşınırken, Başkan Hayri İnönü ise büyük bölümü kiraya verilen eski binada tek başına çalışıyor. Yaşanan gerilim genel merkezde de rahatsızlık yarattı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimle gelen bir belediye başkanı var ve o da görevinin başında" sözleriyle İnönü'ye destek mesajı verirken, Emir Sarıgül'ün uyarıldığı, disiplin süreci için gelişmelerin izleneceği belirtiliyor.
 
SARIGÜL-İNÖNÜ GERİLİMİ
 
Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün, belediyede Emir Sarıgül ve ekibinden rahatsız olarak yaptığı 'operasyonu' sonrası su yüzüne çıkan Sarıgül-İnönü gerilimi her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Başkan İnönü, Emir Sarıgül'ün kendisini tehdit ettiği yönündeki iddiaları yalanlamazken, istifa söylentilerinin ise doğru olmadığını söyledi.
 
"SENİ ŞİŞLİ BELEDİYE BİNASINA SOKMAYACAĞIM"
 
Şişli Belediyesi'nde yaşanan iki başlı yönetim gerilimi 5 Kasım'da Hayri İnönü'nün, Mustafa Sarıgül döneminden gelen 25 birim müdürü ile Emir Sarıgül'ün yetkilerini almasıyla zirveye çıktı. Ancak İnönü'nün bu hamlesi karşısında Emir Sarıgül'ün kendisine bağlı yaklaşık 20 meclis üyesiyle bir araya geldiği ve telefonunun mikrofonunu açarak Hayri İnönü'yü arayıp 'Seni Şişli Belediye binasına sokmayacağım, seni bitireceğim' diyerek tehdit ettiği iddia edilmişti. Hatta İnönü'nün bazı danışmanları ve özel kalem müdürünün tartaklandığı da konuşulmuştu. Aynı günün Hayri İnönü geri adım atarak Emir Sarıgül'e yetkilerini iade etmişti. İnönü, Radikal'e yaptığı açıklamada "Sayın Emir Sarıgül ile bir görüşme yaptık ve yetkilerini yaptığım tasarrufu geri çekerek yetkilerini iade ettim" derken, geçen süreçte de birim müdürleri görevlerine dönmüştü.
 
İSTİFA EDECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
 
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yaşanan gerilim sonrası ABD ve Almanya'ya gitmesi istifa edeceği iddialarını gündeme getirdi. Hatta eski Başkan Mustafa Sarıgül ile Berlin'de bir otelde görüşme yapması da tartışma konusu olmuştu. Başkanın makamına pek uğramadığı da öne sürülmüştü.
 
BAŞKAN TEHDİT İDDİALARINI YALANLAMADI
 
Şişli'nin CHP 'li Belediye Başkanı Hayri İnönü Hürriyet'in sorularını yanıtlarken de 'bazı sıkıntılar' yaşadığını ve bu sıkıntıların halledileceğini söyledi. İnönü, geçen ay ABD'ye gitmeden önce Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'den vahim bir telefon aldığı iddialarıyla ilgili olarak, "İngilizcede bir şey vardır: I won't confirm or deny it. Anlatabiliyor muyum, ne demek istediğimi? Yani ne kabul ederim ne de hayır derim" diye konuştu. İstifa edeceği yönündeki iddiaları ise yalanladı.
 
HERKES GİTTİ O ESKİ BİNADA KALDI
 
Ancak bu yaşanan süreçte yaşanan gerilimin fotoğrafı denecek nitelikte bir ayrıntı ortaya çıktı. Şişli Belediyesi'nin yeni hizmet binası faaliyete geçti. Bütün birimler ve Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül'ün makamı Okmeydanı'nda yapılan yeni hizmet binasına taşındı. Esentepe'de bulunan eski belediye binasının büyük bölümü Şişli Meslek Yüksekokulu'na kiraya verildi. Eski binada sadece Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün makamı ve özel kalemi kaldı. Başkan çalışmalarını burada yürütüyor. Belediye yetkilileri yeni binadaki başkanlık odasının tam hazır olmadığı bu nedenle başkanın yeni binaya taşınmadığını öne sürdü.
 
CHP GENEL MERKEZ HAREKETE GEÇTİ
 
Konunun MYK'de gündeme gelmediği belirtilirken, Kılıçdaroğlu, MYK sonrasında dar bir ekiple Şişli konusunda bir toplantı daha yaptı. Toplantıda Şişli ile ilgili tavır alınması kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu, Yardımcısı Veli Ağababa'yı görevlendirdi. Ağababa'nın hazırlayacağı rapor Sarıgül'ün disipline sevk edilip edilmeyeceğini belirleyecek. Sarıgül, disipline sevk edilirse üyelikten atılması gelebilecek. Ancak genel merkezin bu konuda aceleci davranmayacağı belirtiliyor. Sarıgül'ün yaşananlar konusunda uyarıldığı da öğrenildi. Başkan İnönü'nün de yakın çevresine "Aralık ayı sonunda oğlumun nikahı var. Ondan sonra başkanlık görevini bırakabilirim" dediği öğrenildi.