Sarıgül'den Tarhan'a ilginç mesaj!

Sarıgül'den Tarhan'a ilginç mesaj!

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa etmesine ilişkin, "Keşke hiçbir zaman istifalar olmasa. Biz bölünerek değil bütünleşerek başarılı olabiliriz. Hiçbir arkadaşımızın yanımızdan ayrılmasını istemeyiz" dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ile Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol'u ziyaret eden Sarıgül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP ilçe teşkilatları ve belediyeleri ziyaret ettiklerini anlattı.

Gazetecilerin Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifasına ilişkin görüşünü sorması üzerine, "Keşke hiçbir zaman istifalar olmasa. Biz bölünerek değil bütünleşerek başarılı olabiliriz. Hiçbir arkadaşımızın yanımızdan ayrılmasını istemeyiz" dedi.

Yeni parti oluşumu iddiaları da sorulan Sarıgül, şunları kaydetti:

KENDİMİZİ YENİLEMEMİZ LAZIM

"Toplumun her kesimiyle konuşuyoruz. Önemli olan CHP'nin bir tarihi geçmişi var. Bunu canlandırmak, hareketlendirmek lazım. Altı okun ayrı bir erdemi var. Misak-ı Milli hudutlarıyla cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran, bu noktaya taşıyan ama sürekli kendini yenilemesi gereken bir olay. Yenilenmeye ve enerjiye ihtiyaç var. Geçmiş dönemde görev yapan belediye başkanı ve milletvekillerinin görüşleri ve tecrübelerinden yararlanmamız lazım. Kendimizi yenilememiz lazım."

BUNLARIN SİYASET MALZEMESİ OLMASINI ARZU ETMİYORUM

Sarıgül, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına da değinerek, Almanya, Fransa, İsveç ve İviçre'de yaklaşık 65 yıldan bu yana bir tek maden kazasının yaşanmadığını ifade etti.

Türkiye'de ise arka arkaya maden kazalarının meydana geldiğini dile getiren Sarıgül, "Maden kazalarında parti ayrımı gözetmek istemiyorum. Uzun yıllardan beri iktidarsanız bunların tedbirlerini almanız lazım. Bu konuların siyaset malzemesi olmasını da kesinlikle arzu etmiyorum. İktidarın birinci yılı, ikinci yılı, üçüncü yılı olsa bir şey demem ama 14 yıldan bu yana ülkeyi yöneten iktidarın bu noktada mutlaka tedbir alması lazım" şeklinde konuştu.