Sarıgül, Şişli'yi 500 Milyon Lira Borçla Devretmiş

Sarıgül, Şişli'yi 500 Milyon Lira Borçla Devretmiş

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün kendisine yeşili olmayan bir ilçe ve 500 milyon lira borçlu bir belediye devrettiğini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün kendisine yeşili olmayan bir ilçe ve 500 milyon lira borçlu bir belediye devrettiğini söyledi. 

Radikal'e konuşan İnönü, "Tek inşaat yapılacak sorun çıkaracak alan Ayazağa ve Maslak vardı. Onlarda seçim öncesi Sarıyer'e devredildi" diyerek sosyal belediyecilik yapmak istediğini kaydetti. 

Sarıgül ailesiyle krizin yaşandığı belediyede güç dengelerinin değişmeye başladığını söyleyen İnönü, adli süreç işlediği için konuşmak istemediğini belirtti. Sarıgül’den de kendisi ve ailesinin şikâyetçi olmadığını soruşturmanın açıklamalar üzerine resen başlatıldığını anlatan İnönü yaşananların CHP’ye zarar vermesini engellemeye çalıştığını dile getirdi.

EMANETÇİ OLMADIĞIMI GÖSTERDİM

İnönü, başkan adaylığı ve ‘Sarıgül operasyonuyla’ ilgili ise sorular üzerine şunları anlattı: “Başkan adaylığı teklif edildiğinde önce eşime sordum. Bana ‘ Neden hemen kabul etmedin’ dedi. Ben de adaylığı kabul ettim. Ama iki şart öne sürdüm ‘sorun çıkaracak işlerle imza atmam ve emanetçi olmam’ Bu şartlarım kabul gördü. Seçim öncesi kimseyle şu tarihte giderim ya da şunu yaparım diye bir anlaşma yapmadım. Seçimi kazandık. Çalışmaya başladık. Ben, Mustafa Sarıgül döneminden gelen 25 birim müdürü ile Emir Sarıgül’ün yetkilerini aldım. Bunun iki önemli sebebi vardı; birincisi yönetim anlayışı farkımız, ikincisi ise emanetçi olmadığımı kanıtlamak istedim. Onun üzerine de herkesin bildiği şeyler yaşandı.” 

ŞİŞLİ'DE İNŞAAT YAPILACAK ALAN KALMAMIŞ

Şişli’de yeşil alan kalmadığını dile getiren İnönü, inşaat yapılacak arazi de yok, ben sosyal belediyecilik yapmak istiyorum. “Tek inşaat yapılacak sorun çıkaracak alan Ayazağa ve Maslak vardı. Onlarda seçim öncesi Sarıyer’e devredildi” diyen İnönü bundan da memnun olduğunu dile getirdi.

Şişli’de yeşil alan olarak kalan üç noktadan birinin Darülaceze binalarının bulunduğu arazisi olduğunu söyleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, bu araziye de inşaat planı olduğunu duyduğunu ama kendilerine bir müracaatın olmadığını anlattı. İnönü, başvuru olması halinde kendisinin o alanda bir inşaata izin vermeyeceğini de dile getirdi.