Sargül Hakkında Bomba İddia

Sargül Hakkında Bomba İddia

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül'ün adı seçimler öncesinde ilginç bir 'yolsuzluk' iddiası ile gündeme geldi.

Takvim'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre; Şişli'deki imar talanı gözler önüne serilirken, Mustafa Sarıgül bakın hangi icraatıyla dünya belediyecilik tarihine geçmiş oldu!
 
Haberde yer alan iddialara göre olay şöyle gelişti;
YOK BÖYLE DÜZENLEME
Belediye, skandalın ortaya çıkmasına rağmen kaçak katı yıktırmadı. Bu olayın ardından daha vahim bir gerçek patlak verdi. 2 yıl önce Şişli Belediyesi, yolların güzergahını değiştirdi. En ilginç düzenleme ise 200 yıllık geçmişi olan ve semtin kalbi durumundaki Feriköy'deki Lala Şahin Caddesi'nde yapıldı. "Düzenleme" adı altında caddenin en işlek noktasında bir parsel kuruldu. Bunu Büyükşehir Belediyesi de onayladı. Şişli Belediye Encümeni, 480 bin lira bedelle 550 metrekare bir arsa meydana getirdi.
'BÖYLE KALACAK' DEDİLER
Yolun ortasındaki arsa, ihaleyle "O.... İnşaat"a satıldı. İnşaat yapılırken, binanın ortasından bir koridor açıldı. Böylece araçların geçişi engellenmedi. Yetkililer, vatandaşın tepkisini çekmemek için "Burada trafik akışı sürecek. Yol böyle kalacak" dedi. Ancak inşaat bitince yol bir gecede kapatıldı. Binanın çevresini dönerek yola devam eden sürücüler ise isyan etti.
HALK SİKAYETÇİ
Lala Şahin Caddesi'nde evi ve iş yeri bulunan vatandaşlar, imar skandalına tepki gösterdi. Vatandaşlar adliyeye giderek, suç duyurusunda bulundu. Yolu satan Mustafa Sarıgül ise bu icraatıyla dünya belediyecilik tarihine geçti!
iNŞAATTAN SONRA
Şişli Belediyesi'nden izin alan O.... İnşaat, binayı tamamladıktan sonra yolu kapattı. Vatandaşlar ise binanın çevresini dönerek yola devam etmek zorunda kaldı.