Saray'da F-4 ve Türbe Brifingi

Saray'da F-4 ve Türbe Brifingi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda topladı. Toplantıya Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları da katılıyor. Gündem düşen F-4'ler ve Süleyman Şah Türbesi. Kabinenin üç yeni ismi de toplantıya ilk kez katılı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ikinci Bakanlar Kurulu toplantısı 11:00'de başladı. Bakanlar Kurulu ikinci kez Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanıyor. Toplantının ana gündeminin ekonomi ve uluslararası ilişkiler olması beklenirken, iki süpriz isim de toplantıya katıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. 
Askerler kurula, peş peşe düşen F 4 savaş uçakları, Süleyman Şah karakolunun taşınması konusunda bilgi verecek. 
Ardarda yaşanan uçak kazaları
Geçen hafta, Eskişehir'den eğitim için havalanan F-4 savaş uçağı Konya'da düştü. İki pilot hayatını kaybetti. 24 Şubat’ta Malatya'dan havalanan iki adet RF-4E keşif uçağı eğitim uçuşu sırasında Akçadağ ilçesi yakınlarında düşmüştü. Olayda 4 pilot ölmüştü. RF-4E'ler Türk Hava Kuvvetleri tarafından 1974'ten bu yana kullanılan F-4E uçaklarının keşif modeli.
Başbakan Davutoğlu, Konya'da askeri uçağın düşmesiyle ilgili, "Bunların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde F-4'ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir. Türkiye'ye döner dönmez bu konuda Genelkurmay Başkanımızdan tekrar detaylı bir brifing alıp, gerekli adımları atarız" demişti.
Süleyman Şah için geri sayım
Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar ise Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması konusunda bilgi verecek. Suriye'nin Halep şehrindeki Karakozak köyü sınırları içerisinde bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ndeki Saygı Karakolu'nda görevli 40 askeri personel ve buradaki tarihi emanetler 21 Şubat'ta askeri operasyonla Türkiye'ye getirildi. 'Şah Fırat' ismi verilen bu  operasyon sırasında Suriye Eşme'sinde tarihi emanetler için yeni bir yere Türk bayrağı dikildi ve türbe inşaatı başlatıldı. Önümüzdeki bir kaç gün içinde emanetlerin yeni yerlerine nakledilmesi bekleniyor.
Üç yeni bakan da toplantıda 
Genel seçimlerden üç ay önce istifa zorunluluğu nedeniyle hafta sonu devir teslimlerin yapıldığı Ulaştırma, İçişleri ve Adalet Bakanlığı koltuklarının yeni sahipleri de ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısında yer alıyor. Lütfi Elvan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Feridun Bilgin'e, Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı görevini Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'e, Efkân Âlâ ise İçişleri Bakanlığı görevini Sebahattin Öztürk'e Cumartesi günü devretti.
Toplantı sonrası açıklama da Cumhurbaşkanlığı Basın Toplantı Salonu'nda Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yapılacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Hükümetimizle, Bakanlar Kurulumuzla kapsamlı bir değerlendirme yapacağız, bundan sonraki hazırlıkları gözden geçireceğiz" diyerek toplantıya başkanlık edeceğini duyurmuştu.
Erdoğan Bakanlar Kurulu'na ilk kez 19 Ocak'ta başkanlık etmişti.
Kaynak: Al Jazeera