Sarah Derse Bu Kez Uzun Eteğiyle Girdi

Sarah Derse Bu Kez Uzun Eteğiyle Girdi

Fransa'da, uzun etek giydiği için okula alınmayan ortaokul öğrencisi Sarah K, okul tatilinin ardından uzun eteği ile derse girdi.

Uzun siyah etek giydiği için okullardaki laiklik ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle Charleville-Mezieres kentinde eğitim gördüğü Leo-Lagrange de Charleville-Mezieres Koleji'ne alınmayan Sarah K, 2 haftalık bahar tatilinin ardından okula yeniden uzun etek giyerek döndü.

Sarah K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul yönetiminin bu sefer herhangi bir uyarı ya da müdahalede bulunmadığını, uzun eteğiyle diğer tüm öğrenciler gibi derse girebildiğini söyledi.

Okul yönetiminin bahar tatilinden önce yaptığı uyarıları dikkate almayarak etek giydiğini belirten Sarah K, "Elbette pantolon da giyebilirdim. Ama ben etek giymeyi tercih ettim. Kurallar doğrultusunda istediğimi giymek en doğal hakkım. Dolayısıyla dilediğim zaman etek dilediğim zaman pantolon giymeye devam edeceğim" dedi.

Sarah K'nın annesi ise okul yönetiminin kendisini görüşmeye çağırdığını ancak avukatı olmadan okul yönetimiyle görüşmeyeceğini söyledi.

Sarah, nisan ayı ortalarında uzun etek giydiği gerekçesiyle 2 kez okula alınmayarak eve gönderilmişti. İslamofobi ile mücadele derneklerinin yanı sıra dünya kamuoyunun tepkisine yol açan olayda Milli Eğitim Bakanı Najad-Vallaud Belkacem ise okul yönetimini savunmuştu. Belkacem, Sarah'nın uzun etek giydiği için değil davranışı yüzünden okula alınmadığını belirterek, "Gerçekçi olursak bence okul yönetimi doğru kararı vermiş. Bu etek boyuyla değil öğrencinin davranışı ve karakteriyle ilgili bir karar" yorumunda bulunmuştu.

Okul yönetimi olayın ardından aileye mektup yollamış ve mektupta, "Kızınızın okul hayatına devam etmesini istiyorsanız lütfen giydiklerine dikkat edin" uyarısında bulunmuştu

AA