Sandık Timleri Dağdan İniyor

Sandık Timleri Dağdan İniyor

KCK, bölge halkını sindirmek için dağdaki elemanlarını şehire gönderme kararı aldı. PKK militanları köylere inip, ev ev dolaşarak BDP'ye oy isteyecek.

Yerel seçimler yaklaşırken KCK yönetimi de, hazırlık yapmaya başladı. İstihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, PKK'lılar bu defa kış aylarını dağda değil, kırsalda geçirmek için gerekli hazırlıkları yaptı. KCK yöneticilerinin, örgüt militanlarına “Yerel seçimler milletvekili seçimlerinden çok daha önemli. Çünkü biz Ankara'da bir iktidar kurma durumunda değiliz. Ancak halkımızın kendi öz yönetimlerini kurması temel görevdir. Bunun için bizim oylarımızı iki katına çıkarmamız gerekiyor. Oyları ikiye katlamamızı sağlayacak bir hava oluşturulmuştur” dediği istihbarat kayıtlarına geçti.

DAĞA ÇIKMAYACAKLAR

Bu plana göre; KCK, Doğu ve Güneydoğu halkına, BDP adaylarına oy vermeleri için baskı uygulayacak. Planın başrolünde ise dağdaki militanlar yer alacak. Kış aylarını kırsalda geçirecek olan örgüt üyeleri, Diyarbakır'da alacakları “seçim eğitimi”nin ardından daha önce yaşadıkları bölgelere gidecek. Dağ kadrolarına cezaevinden çıkan militanlar da destek verecek. PKK'lılar, gece yarısı kritik bölgelerdeki köyleri dolaşıp evlere girerek vatandaşlardan oy isteyecek. KCK'nın başka bir hedefinin de bölgede çok güçlü olan AK Parti'nin oylarını eritmek olduğu kaydediliyor. İstihbarat raporlarına göre olan AK Parti'yi etkisiz hale getirmek hedefiyle yoğun propaganda çalışması yürütülecek.
PARTİLER TACİZ EDİLİYOR
Öte yandan, KCK'nın dağdan inen kadrolarla desteklediği şehir yapılanması YDG-H birimleri de bölgede baskı oluşturmak için şiddet yöntemlerini kullanmaya devam ediyor.  KCK, gençlik örgütlenmesi YGD-H aracılığıyla bombalama, tehdit, taciz eylemleri düzenliyor. YDG-H üyeleri şimdiye kadar Silopi ve Diyarbakır başta olmak üzere Hizbullah'ın kurduğu Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) teşkilatlarına, dernek ve yapılara molotoflu ve bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saadet Partisi'ne yönelik saldırı da yapıldı. Örgüt ayrıca işadamlarından haraç kesiyor, fidye için adam kaçırıyor, insanları KCK bünyesinde kurduğu “mahkemelerde” yargılıyor, koruculara baskı uyguluyor.

Türkiye