Samuel L. Jackson: ABD’nin Yeni Zencileri Artık Müslümanlar

Samuel L. Jackson: ABD’nin Yeni Zencileri Artık Müslümanlar

Amerikalı sinema oyuncusu Samuel L. Jackson, ABD'de son dönemde artan Müslüman karşıtı söylemlere vurgu yaparak, ABD'nin yeni 'zencilerinin' artık Müslümanlar olduğunu söyledi.

merikalı sinema oyuncusu Samuel L. Jackson, ABD'de son dönemde artan Müslüman karşıtı söylemlere vurgu yaparak, ABD'nin yeni 'zencilerinin' artık Müslümanlar olduğunu söyledi.
 
Ünlü oyuncu Jackson, Hollywood Reporter adlı dergiye verdiği röportajda, ülkede Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılığa değindi.
 
Özellikle 1994 yılındaki “Ucuz Roman” filminde ortaya koyduğu performansla adını duyuran 67 yaşındaki Jackson, Paris’i kana bulayan ve ardından ABD’nin San kentinde meydana gelen ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılığı birçok insanın gözünde meşrulaştırdığını söyledi.
 
San Bernardino saldırısını ilk duyduğunda “Olayın failinin akli sorunları bulunan bir beyaz olmasını umut ettim” diye düşündüğünü belirten Jackson, bunun sebebini ise “bu tür saldırıların Müslümanlara yönelik anlayışı etkilemesi” şeklinde gösterdi.
 
“Şimdi meşru bir sebepleri var”
Jackson, emlak milyarderi Donald Trump öncülüğünde Cumhuriyetçi başkan adayların Müslümanlar aleyhine ürettiği seçim söylemlerinin de ülkede camilere saldırıları ve Müslümanlara yönelik ayrımcılığı artırdığını vurguladı.
 
Jackson, siyasetçilerin Müslümanları hedef göstermesiyle ilgili, “Şimdi Amerikalıların Müslüman bir komşularından ya da arkadaşlarından şüphelenmek için meşru bir sebepleri var. Artık yeni zenciler Müslümanlar” ifadesini kullandı.
 Kaynak : Sputniknews