Şamil Tayyar'dan olay Necdet Özel  İddiası

Şamil Tayyar'dan olay Necdet Özel İddiası

Sır hastalığı nedeniyle ameliyat olan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında Şamil Tayyar'dan 'paralel zaaf' iddiası geldi. Tayyar cemaatin de intihar saldırısı yapacağını öne sürdü.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel 15 gün rapor alarak 'sır hastalığı' için ameliyat olmuştu. Genelkurmay Başkanı Özel hakkındaki Şamil Tayyar'ın iddiaları da bu dönemde geldi. Şamil Tayyar TGRT Haber'de yaptığı açıklamalarda TSK'daki 'Paralel Yapı' tasfiyesi için Özel'in 'ayak dirediğini' öne sürdü. Şamil Tayyar, yargıda ihraçların sürdüğünü ancak orduda düzenin devam ettiğini, bunun sorumlusunun da Özel olduğunu iddia etti.

"NECDET PAŞA 'PARALEL' ZAAF GÖSTERİYOR"
'Necdet Özel'in zaaf gösterdiğini düşünüyorum' diyen Tayyar, "Belki 3-5 gün sonra emekli olacak, elini taşın altına sokmak istemiyor" yorumunda bulundu. Şamil Tayyar, emniyet ve yargıdaki temizliğin ordu içinde yapılamadığını belirterek şunları söyledi;

-"Sayın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde cemaat ile mücadelede, çok güçlü ve etkin bir rol üstlenmedi. Keşke devletin diğer kurumlarında olduğu gibi, Özel Paşa da bu konuda daha gayretli olsaydı. Bu inceleme ve savuşturmalar daha erken başlar, mesafe alırdı. Ordudaki paralelciler ile ilgili çok sayıda ihbar geldiğini biliyoruz; ama şahsi olarak ben bunların yerine getirilmediği kanaatindeyim. Burada da Sayın Genelkurmay Başkanı'nın rolü olduğunu düşünüyorum. Daha katı, keskin ve mücadeleci olabilirdi" .

"ORDUDA OPERASYONU PAŞA ENGELLİYOR"
Bugüne kadar ordudaki paralel temizliğin bitmiş olması gerektiğine savunan Tayyar, "Emniyette operasyon yapıldı. Yargıda ihraçlar devam ediyor. Peki; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ne oldu? Ki; üstelik daha kolay karar alabildikleri hâlde... Karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, milli mücadelede diğer kurumlara göre geride kalmasının mutlaka irdelenmesi gerekiyor. Paralel yapı ile mücadele, TSK'da diğer kurumlarla mukayese edildiğinde daha yavaş yürüyorsa, ben bunda Sayın Genelkurmay Başkanı'nın tavrının önemli rolü olduğunu düşünüyorum" dedi.

"PAŞA'NIN SEBEBİNİ BİLİYORUM. ZAMANI DEĞİL"
Necdet Özel Paşa'nın paralel ile mücadele konusunda sessiz kalmasına yönelik sebepleri bildiğini vurgulayan Tayyar, açıklamak için zamanın henüz erken olduğunu söyledi.

CEMAAT 7 HAZİRAN'DA ÇÖKECEK
AK Parti ile birlikte birçok seçim kazanan cemaat mensuplarının, Hükümet'e cephe aldıktan sonra iki seçim kaybettiğini belirten Tayyar, "AK Parti yeniden güçlü şekilde iktidar olduğunda artık cemaat, bir daha belini doğrultamaz. Dizleri üzerine çökmek üzere... Ayak bağları çözüldü. 7 Haziran'da bu millet sandıkta bir güçlü tokat daha vurduğu zaman, yere yıkılır ve kolay kolay kalkamaz. Peki sonra ne olur? Bunlar marjinalleşir o zaman, yerin altına inerler... Tıpkı DHKP-C gibi bir marjinal silahlı terör örgütü haline gelirler. Çünkü bunların tasfiye olan özellikle istihbarat ve emniyet kökenli kadrolarının böyle bir hazırlığı var. Bunlar siyaseten var olabilecekleri bir atmosferi, bir iklimi eğer bulamazlarsa tamamen yer altında marjinalleşirler" dedi.

"CEMAAT, 'İNTİHAR SALDIRILARI' YAPABİLİR"
Sultanahmet saldırı örneğini veren Şamil Tayyar cemaat için uçuk bir iddiada bulundu ve cemaatin üçüncü kez seçimi kaybetmesi halinde DHKP-C gibi bir terör örgütüne dönüşeceğini öne sürdü. Şamil Tayyar şunları söyledi;

"İntihar saldırısı yapabilirler. Bunu söylerken, iki hakimin mesai saati sonrası verdiği karardan bahsetmiyorum. Orada bir metafor var. Ama aynı zamanda DHKP-C'nin Sultanahmet Meydanı'nda yaptığı gibi, doğrudan üzerine bomba bağlayarak kendisini patlatabilecek çok sayıda cemaat mensubu var. Geçtiğimiz günlerde, sözüm ona ismi önünde akademik unvan olan Prof. Dr. Osman Özsoy, Samanyolu TV'de 'Bu mesele üç-beş yiğidin işine bakar' demesi, aslında bu anlattıklarımızın başka ifadesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız 'haşhaşi' dediğinde incinenler ve alınanlar olmuştu. Ama işte görüyoruz ki; sanki uyuşturucu kullanmış, bali kullanmış, tiner kullanmış kişiler gibi, gözü de gönlü de kapanmış, kararmış bir guruh var. Bunlar çok rahatlıkla canlı bomba olabilir, silahlı eylemlere yönlendirilebilirler. Bu yönde çalışmalar da var".