Şallah: İran Olmadan Başaramazdık

Şallah: İran Olmadan Başaramazdık

İran İslam İnkılabı Rehberi Ali Hamney, İslami Cihat Örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah ve beraberindeki heyeti kabul ederek, direnişin elde ettiği başarıdan dolayı sevinçlerini dile getirerek bu başarının daha büyük zaferlerin müjdecisi olduğunu belir

MHA’nın Ayetullah Hamaney’in Eserlerini Koruma ve Yayınlama Ofisi’nden aktardığı habere göre, İslami Cihad Hareketi ile görüşen Hamaney, “İslam Cumhuriyeti ve İran halkı sizlerin direnişiniz ve zaferiniz ile gurur duydular ve Direnişin başarılarının müjdelenen büyük zafere kadar devam etmesini umuyor” dedi.

Ayetullah Hamaney, Gazze gibi küçük bir bölgenin 51 günlük savaş sırasında en zalim orduya ve en gelişmiş silahlar ile donanmış Siyonist Rejim’in önünde başarı ile direnmesinin çok önemli ve şaşırtıcı bir olay olduğunu belirterek, “normal tahlil ve analizlere göre Siyonist Rejim o kadar çok ve gelişmiş imkanlara sahipti ki; ilk kaç gün içerisinde Gazze’nin işini bitirmeyi hedefliyordu. Ama sonunda kendine belirlediği hedeflere varamadığı gibi Direnişe de teslim olmak zorunda kaldı” diye konuştu.

Hamaney, Direniş hareketinin her gün kendini geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak son yıllarda varılan başarıların daha büyük zaferlerin müjdecisi olduğunu belirttiler.

Ramazan Abdullah Şallah ise, Hamaney'in sağlığına kavuşmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, “Direniş ve İslami Cihat’taki tüm kardeşler her namaz sırasında Rehber’in sağlığı için dua ediyorlar” dedi. Şallah, İnkılap Rehberi ile birlikte Namazı Kudusta ve Mescid-i Aksada kılmayı arzuladığını sözlerine ekledi.

Gazze'de elde edilen son başarının İran'ın yardımları sayesinde elde ettiğini belirten Şallah, son dönemde bazı ülkelerin Gazze'nin yeniden imarı için verilen sözlere inanmadıklarını ve tüm ümitlerinin Allah'a olduğunu söyledi. (Kaynak: MHA)