Salih Müslim: Suriye’nin Bölünmesine Karşıyız

Salih Müslim: Suriye’nin Bölünmesine Karşıyız

El Hayat gazetesine demeç veren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik operasyonlarını değerlendirdi.

 El Hayat gazetesine demeç veren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik operasyonlarını değerlendirdi.

Türkiye’de bazı çevrelerin IŞİD’e destek verdiğini öne süren Salih Müslim, “Türk askerleri ile IŞİD arasında toplantılar yapıldı ve sınırlardan IŞİD’e silah verildi. Türkiye ile Rakka’daki IŞİD arasındaki güzergah olan Tel Ebyad bizim elimize geçti. Türkiye’nin sınırdan IŞİD’e destek verdiği açık bir gerçektir. Ben bu desteğin, Türkiye’deki resmi kurumların kararıyla olduğunu söyleyemem ve bunda Türk hükümetinin ne kadar rolü olduğunu bilemem; ama her halükarda Türkiye’de bazı çevreler IŞİD’e destek veriyorlar” dedi.

IŞİD’in heybetini Kürtlerin kırdığını belirten Salih Müslim, Suriye ordusunun IŞİD’e karşı savaşamadığını; buna karşın Kürtlerin Ayn İsa’da ve Haseke’de IŞİD’i yendiğini söyledi.

Suriye yönetiminin meşruiyetini kaybettiğini bu sebeple de Suriye yönetimi ile hiçbir şekilde siyasi ya da askeri anlamda koordinasyon içinde bulunmadıklarını belirten Salih Muslim, Baas partilerinin Suriye ve Irak’ı yıkıma uğrattığını söyledi.

On yıllardır Kürtlere yönelik düşmanlığın hala devam ettirildiğini savunan Salih Müslim, Mısır’la ilişkiler kurduklarını ve diğer Arap ülkeleriyle de ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi.

“Biz Suriye’nin bölünmesine karşıyız; ama Şam hükümeti ile de işbirliği yapmıyoruz. Ne Şam hükümeti bizi tanıyor ne de Türkiye, biz projemizi Suriye halkına sunuyoruz” diyen Salih Müslim, Suriye Ulusal Koalisyonu adlı örgütün de İstanbul’da bulunmasından ve Türkiye’nin yönlendirmesiyle hareket etmesinden dolayı herhangi bir geleceğinin olmadığını söyledi.