Salih Müslim Açıklamalarda Bulundu

Salih Müslim Açıklamalarda Bulundu

Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından PYD terör örgütü lideri Salih Müslim açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Rus jetini düşürmesinin ardından iki gün önce açıklamalar yapan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Türkiye'yi suçlarken bugün yaptığı açıklamayla "Türkiye'yle diyaloğa hazırız" dedi.
Nitekim Rusya’nın bundan sonraki süreçte Türkiye’ye karşı PYD kartını kullanacağı yönündeki iddia en çok tartışılan konulardan biri. Bu olasılıkları PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim’e sorduk. PYD lideri, Türkiye’nin Kürt bölgesine yönelik son dönemlerde geliştirdiği sert tutumundan ötürü duyduğu hayal kırıklığını dile getirirken “uzlaşı ve diyalog”a da kapıları kapatmıyor. 

"TÜRKİYE İLE DİYALOĞA HAZIRIZ"
Ancak, “Rusya’nın PYD’yle yakınlaşmak isteyeceği bir dönemde Türkiye’nin Kürt politikasını gözden geçirmesinin gerekliliği sorusuna Müslim olumlu yaklaştı: “Türkiye eğer bize karşı politikasını gözden geçirecekse, bizimle iletişime geçecekse hazırız. Biz siyasi bir partiyiz. Bünyemizde Türkmenler de var Araplar da, diğer gruplar da. Türkiye onlarla da iletişime geçebilir. Destek oluruz. Türkiye ile yakın olmak istiyoruz. Bizim Türkiye ile bir düşmanlığımız yok. Sınırın sakin ve güvenli olmasını istiyoruz. Ancak Türkiye’nin saldırgan tutumu süreci sekteye uğratıyor.” Ankara’da yeni hükümetten beklentisinin ne olduğu sorusuna ise PYD lideri “Bekliyoruz. Hükümetin tavrını değiştirmesi gerekiyor. Hükümetin ne yapacağını bekleyip göreceğiz” yanıtını verdi. 

Kürt devleti kurulacak mı?

“Rusya’nın, Suriye ve Irak Kürt bölgesini birleştirerek bir Kürt devleti kurma projesi var mı? sorusuna ise Müslim şu yanıtı verdi: “Bilmiyoruz. Herkes kendi çıkarına göre hareket eder. Fakat sanmıyorum. Bunun Ortadoğu gerçeğine uygun düşeceğini zannetmiyorum.” Viyana’daki Suriye görüşmelerini desteklediklerini de belirten Müslim görüşmelerden sonuç çıkması ve soruna siyasi çözüm bulunması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını vurguladı.
Kaynak : Yeniyüzyıl Gazetesi