Salih El-Bergusi İçin Uluslararası Soruşturma Talebi

Salih El-Bergusi İçin Uluslararası Soruşturma Talebi

Avrupa'da Arap İnsan Hakları Federasyonu'ndan Salih El-Bergusi'nin Şehit Edilmesi Hakkında Uluslararası Soruşturma Talebi

Avrupa'daki Arap İnsan Hakları Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Filistin'in Batı Yaka bölgesinde işgal güçleri tarafından canlı olarak yakalandıktan sonra kasıtlı olarak şehit edilen Salih El-Bergusi'nin öldürülmesi olayının sorgulanması amacıyla bir uluslararası komite oluşturulması istendi.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da olan Arap İnsan Hakları Federasyonu, kendilerinin şahitlerden aldıkları bilgilerin ve elde etmiş oldukları bulguların Salih El-Bergusi'nin sağ olarak gözaltına alındıktan sonra işgal güçleri tarafından kasıtlı bir şekilde öldürüldüğü konusunda ciddi şüpheler ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Federasyon, El-Bergusi'nin ailesinden şehidin cesedinin incelenmesi ve öldürülmesiyle ilgili şüphelerin gözden geçirilmesi amacıyla bir uluslararası komite oluşturulması konusunda bir talep iletildiğini bildirdi.

Şahitlerin ve şehidin ailesinin verdiği bilgilere göre Salih El-Bergusi'nin aracına işgal güçleri tarafından saldırı düzenlendiğinde kendisi yara almamış ve canlı olarak gözaltına alınmıştı. Aracının içinde veya saldırının gerçekleştiği yerin çevresinde herhangi bir kan izine rastlanmamıştı. Dolayısıyla canlı olarak yakalandığının kesin olduğu anlaşılıyordu. Ancak gözaltına alınmasından bir saat sonra siyonistlerin medya organlarında onun öldürüldüğü haberlerine yer verilmeye başlandı. Üç saat sonra da resmi açıklamalarda öldürüldüğünden söz edilmeksizin gözaltına alındığı ifade edildi. Sonra istihbarat organları tarafından öldürüldüğü açıklandı.

 

fiem