Salih el Aruri: "Direnişimiz Filistin Topraklarında ve Düşmanımız Siyonist İşgalci"

Salih el Aruri: "Direnişimiz Filistin Topraklarında ve Düşmanımız Siyonist İşgalci"

Hamas'ın Filistin dışında direniş faaliyetlerinde bulunmadığını söyleyen Salih Aruri...

Siyonist İsrail rejiminin sürekli olarak hedef gösterdiği ve Türkiye'de olduğunu iddia ettiği Salih Aruri el cezire'ye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Kudüs'de ki Teddy stadyumu ve bazı tren istasyonlarına saldırılar planlandığını iddia eden siyonist rejim, Batı Yaka'da ki "terör hücresi"ni Türkiye'de ki Salih Aruri organize ediyor iddiasında bulunmuştu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Şeyh Salih El-Aruri, Hamas'ın direniş sahasının işgal altındaki Filistin toprakları ve tek düşmanının Siyonist işgal rejimi olduğunu ifade etti.

Salih El-Aruri, dün akşam (30 Kasım Pazar) El-Cezire kanalının internet sitesine yaptığı açıklamada, Ürdün sahasında veya başka bir yerde direniş faaliyetlerinde bulunmama konusunda hareketin politikasının gayet net olduğunu söyledi.

Hamas'ın Ürdün'den hareketle veya Ürdün dahilinde direniş faaliyetlerinde bulunmama prensibine bağlı olduğunu kaydeden El-Aruri, Ürdün'ün Hamas'ın hareket sahası olmadığını ve bu ülkenin güvenlik birimlerinin de Hamas'ın bu konudaki duyarlılığını bildiğini ifade etti.

"Bizim faaliyet alanımız işgal altındaki Filistin toprakları ve tek düşmanımız Siyonist işgal rejimi" diyen El-Aruri, bu sözlerinden Müslüman gençlerin işgale karşı direnişi düşünmelerine karşı oldukları anlamı çıkmaması gerektiğini, işgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlalleri sürerken işgale karşı direnişin onurlu bir tavır olduğunu, fakat Ürdün'de sorgulanan kişilerle Hamas'ın herhangi bir bağının olmadığını söyledi.