Saldırının sorumluluğunu "Ensar Beyt el-Makdis" üstlendi

Saldırının sorumluluğunu "Ensar Beyt el-Makdis" üstlendi

Mısır'ın Beni Suveyf ilinde polise ait bir kontrol noktasına dün sabah düzenlenen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğunu "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt üstlendi.

Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, Beni Suveyf'te motosikletli kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırının sorumluluğu üstlenilirken, "Mısır'ı suçlulardan ve ajanlardan temizlemek için 5 polis öldürüldü" denildi.

Öte yandan Mısır Müftülüğü, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak saldırıyı kınadı.

Mısır Müftüsü Şevki Allam, yaptığı yazılı açıklamada, "acımasız terör saldırısını" kınayarak, "Bu, İslami ve milli ahlaktan nasibini almamış, insanlık dersi bilmeyen kişilerin yapabileceği acımasız bir terör saldırısıdır. Bu terör olayları, toplumda kaos yaratmayı ve fesat çıkarmayı kollayanlara fırsat vermeyi hedefliyor" ifadelerini kullandı.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada da olay hakkında tarafsız soruşturma açılması ve sorumlularının adalete teslim edilmesi çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Kan dökmek kimin yaptığına bakılmaksızın Allah katında haramdır. Olayın sorumluları bulunmalı ancak saldırının iç yüzü aydınlatılmadan aceleyle birilerine suç atılmamalı" tavsiyesinde bulunuldu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'tan yapılan açıklamada ise ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilenerek suç ve cinayetin her şekline karşı olunduğu belirtildi. Beni Suveyf'te güvenlik zaafiyeti bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Barışçıl gösterilerle meşgul olan emniyet güçleri, silahlı kişileri, saldırıları ve güvenliği ihmal ediyor" eleştirisinde bulunuldu.

Beni Suveyf'in kuzeyindeki Saft köyünde kimliği belirsiz motosikletli kişiler bu sabah polise ait bir kontrol noktasına ateş açmış, olayda 5 polis hayatını kaybetmiş, 2 polis yaralanmıştı.

Ensar Beyt el-Makdis örgütü, son aylarda özellikle güvenlik güçlerini hedef alan birçok saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.