Saldırganlara Yardım Eden 3. kişi Avukat

Saldırganlara Yardım Eden 3. kişi Avukat

Adliyeyi kana bulayan hain saldırı sonrası, polis saldırganlara yardım eden 3. kişinin peşine düştü

Adliyeyi kana bulayan hain saldırı sonrası, polis saldırganlara yardım eden 3. kişinin peşine düştü. Avukat olduğu belirlenen kişi, olaydan bir saat önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'la görüşüp, sonra koridorda gözcülük yapmış. Avukatın silahı önceden adliyeye sokup, saldırganlara verdiği düşünülüyor. Bu arada Şafak Yayla'nın iki kardeşinin de örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı. 

Akşam ve Aljazeera'nin haberine göre, Savcı Mehmet Selim Kiraz’öldüğü olduğu olayda eylemden bir saat önce Savcı Kiraz'ın odasına gelen bir avukat savcıyla görüştü.


Daha sonra savcının odasından ayrılan avukat, koridoru gözetledi. Şimdi emniyet 2 teröriste yardım ettiği ve daha önceden adliyeye silahı soktuğu tahmin edilen avukatı arıyor.

Savcının odasında tek silah bulundu

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasındaki incelemelerde saldırganların kullandığı belirlenen tek bir silah bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki DHKP-C'li tarafından saatlerce rehin tutulduktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 6. kattaki odası, olayın ardından incelemeler için kapatıldı. Olay yeri inceleme ve terörle mücadele şubesi polisleri gün boyu yaptığı incelemeleri akşam saatlerinde bitirdi.

Savcı Kiraz'ın 6. kattaki odasında 7.65'lik, "Fransız onlusu" diye tabir edilen silah bulundu.
Saldırganların bu silahı kullandığı belirtildi.