Salah: ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşımak...

Salah: ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşımak...

Raid Salah: ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak, İslam'a savaş açmaktır

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah, ABD’nin yeni başkanı Donald Trupm’ın seçim kampanyası sırasında verdiği Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma sözünün Allah’a, İslam'a ve Kur’an-ı Kerim’e savaş açmak olduğunu söyledi.
 
Şeyh Raid Salah, özgürlüğe kavuştuktan sonra El-Cezire kanalında yayınlanan “Bila Hudud” (Sınırsız) programına verdiği söyleşide, Trump’ın vaatlerinin asılsız ve kabul edilemez olduğunu belirterek, gerçekleşmesi halinde felakete yol açacağını ifade etti.

FİEM
 
Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul etmekle Allah’a ve Kur’an’a, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına savaş açtığını belirten Şeyh Raid Salah, hepsinin de Kudüs’ün işgal altında olduğunu söylediğini bildirdi.
 
İşgal rejiminin Kudüs’ü Yahudileştirme planlarının başarısız olduğunu ve bundan sonra da başarısız olacağını dile getiren Şeyh Raid Salah, 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin bilinç düzeyi yüksek bir toplum olduğunu söyledi.
 
İşgal rejiminin Filistin toplumunu parçalayarak Filistinlileri zorla göç ettirmek istediğini kaydeden Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’nın pazarlık konusu olamayacağını ve Kıyamet’e kadar Müslümanlara ait olacağını ifade etti.
 
İşgal rejimi istihbaratının kendisine işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu veya içişleri bakanı Aryeh Deri’den biriyle görüşmeyi önerdiğini belirten Şeyh Raid Salah, “İşgal istihbaratının önerisini reddettim. Çünkü onlara güvenmiyorum” dedi.