Sakık'a: Batsın böyle siyaset!VİDEO

Sakık'a: Batsın böyle siyaset!VİDEO

Sakık, özür dilemeyip konuyu farklı yönlere çekince Özdemir adeta çıldırdı.

Gazeteci yazar Cüneyt Özdemir programına konuk ettiği BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşması esnasında "Batsın böyle siyaset. Bu sözleri nasıl söylersiniz" diyerek tepkisini dile getirdi.
CNN Türk programında Gazeteci yazar Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N1K programına canlı bağlanan BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, Cüneyt Özdemir'in hararetli bir şekilde "Özür dilemek bu kadar mı zor" ve "Siz Oya Eronat'tan özür diliyor musunuz?" ısrarlarına rağmen lafı hep yuvarladı ve özür dilemedi.
BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık bütçe görüşmelerinde Diyarbakır AK Parti milletvekili Oya Eronat'a yakışıksız sözler söylemesinin ardından Sakık'a tepkiler dinmiyor. Başbakan Erdoğan da dün 'Sırrı Sakık özür dilemelisin' demişti. Sakık, bugün canlı yayına bağlandı ve işte bu diyaloglar yaşandı.
KARŞILIĞINDA BUNU BULURSUNUZ
Sakık, söylediği sözleri 10 Kasım'da yaşanan olaya temellendirdi. Sakık, "Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir 10 Kasım törenlerinde yoktu. Kendisine ayrılan yerde tabela var. Oya hanım o kadar kin duygusuyla hareket ediyor ki o tabelayı tekmeliyor. Osman Baydemir'in ismini tekmeliyor. Şimdi insanlar bu kadar duyarlı davranırken siz bir isme tahammül edemeyip tekmeliyorsanız. Kürsülerde birileri çıkıp konuşuyorsa halkın iradesi diyorsak. Siz parmağınızı onların gözünü sokarsanız. Karşılığında da bunu bulursunuz" demesinin ardından Özdemir, adeta çıldırdı.
BATSIN BÖYLE SİYASET!
Özdemir, "Nasıl böyle bir şeyi söyleyebilirsiniz. Ben sizin böyle bir şeyi söyleyebileceğinize inanamıyorum. Batsın bu siyaset yahu! Evladını kaybeden bir insana nasıl 'bunun keyfini süren insan' diyebilirsiniz. Aynı şeyi size deseler iyi mi olacak. Siz bunları kabul edebilir misiniz? Kendimi tutamıyorum. Kusura bakmayın. Siz yeni evlat acısı yaşamış birisiniz" diyerek tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.
ÖZÜR DİLEMEYİ GURURUNUZA MI YEDİREMİYORSUNUZ?
Sakık'ın sorular dışında şeyler anlatmasının ardından Özdemir son olarak "Siz Oya Eronat'tan özür diliyor musunuz? Özür dilemeyi doğru bulmuyor musunuz ya da gururunuza mı yediremiyorsunuz" diye sordu.
Özür dilemeyen Sakık, şunları söyledi: "Bu konuda bir kompleksim yok. Yani bütün kusur bendeyse çıkar kamuoyundan ve Oya hanımdan bin kez özür dilerim. Onun hiç mi günahı yok. Adımların karşılıklı atılması lazım. Acıları ortaklaştırmamız lazım. Karşılıklı adımlarla bu süreci sağlam bir şekilde hayata geçirebiliriz."