Said Nursi'nin Vasiyeti Ortaya Çktı

Said Nursi'nin Vasiyeti Ortaya Çktı

Bugün Ankara’da vefat eden Abdülkadir Badıllı hayalini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu.

Ömer Süt’ün haberi
Bu sabah tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde yaşama veda eden Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, Şanlıurfa’da ‘Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalar yürütüyordu. 
BADILLI 'İNŞALLAH BİZLERE NASİP OLUR' DEMİŞTİ
Said Nursi’nin vasiyeti doğrultusunda Van’da temelleri atılan fakat devam ettirilemeyen üniversitenin kurulmasına Abdülkadir Badıllı, Şanlıurfa’da öncülük ediyordu. Konuyla ilgili olarak, ölümünden kısa bir süre önce haber7.com’a açıklamalarda bulunan Badıllı, üstadımızın vasiyetini eğer Şanlıurfa’da yerine getirebilirsek ne mutlu bize, benim de en büyük hayalimdir bu. Üniversitenin kurulmasıyla Said Nursi hazretlerinin niyet ve muradları hayat bulacak. İnşallah biz de hayattayken bu gerçekleşir ve bizlere nasip olur, ifadelerini kullanmıştı. 
HÜKÜMET ÜNİVERSİTENİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

  1. Badıllı, hayattayken Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kuruluşunu göremedi ama hükümet üniversiteyi kurmak için büyük uğraş veriyor. Son olarak vakfı kurulan üniversiteye yer tahsisi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan çalışmalar yürütüyordu. 

haber 7