Şaibeli sınavla komiser olanların rütbeleri söküldü

Şaibeli sınavla komiser olanların rütbeleri söküldü

Komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında şaibeli şekilde rütbe sahibi olduğu iddia edilen 470 polisin rütbesi söküldü

Rütbe yükseltme sınav sorularının polis memurlarına dağıtıldığı müfettiş raporuyla sabitlenince Emniyet Genel Müdürlüğü düğmeye bastı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonuçlandı.

Komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında şaibeli şekilde rütbe sahibi olduğu iddia edilen 470 polisin rütbesi söküldü. İstanbul'da rütbesi sökülen komiser yardımcısı sayısı 45, Ankara'da ise 25 olarak açıklandı.

Yeni Şafak'ın haberine göre 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki sınavlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde 470 kişinin kopyayla komiser yardımcısı ve komiser olduğu tespit edildi. 

Soruşturma neticesinde 30 ilde 470 komiser ve komiszer yardımcısının rütbesi söküldü. İstanbul'da rütbesi sökülen komiser yardımcısı sayısı 45, Ankara'da ise 25 olduğu öğrenildi.

Mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen rütbe sökme işlemleriyle birlikte, usulsüz şekilde rütbesi yükseltilen komiser yardımcıları polis memuru oldu. 

Rütbe sökme işleminin devam edeceği belirtiliyor.