Şahin'den HDP'li Belediyenin Suçlamasına Cevap

Şahin'den HDP'li Belediyenin Suçlamasına Cevap

Çeşitli bahanelerle İslam'a ve kutsallarına hakaret eden HDP'lilerin en son Diyarbakır B.Belediyesinin bir etkinliğinde Çarşafa yönelik hakaretleri ve ardından HÜDA PAR'a yönelik suçlamalarına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısından cevap geldi.

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesinin 'Sanat' ismi altında İslam'ın kutsallarından olan Çarşafa hakaret etmesi ve ardından İslami hassasiyet sahiplerinin HDP'ye yönelik gösterdikleri tepkilere karşılık bir basın açıklaması yapan HDP'li Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi'nin, HÜDA PAR'ı suçlamaya çalışarak Çarşafa yönelik hakaretini aklama girişimine HÜDA PAR'dan tepki geldi.

HDP'li belediyenin HÜDA PAR'a yönelik suçlamalarına Twitter üzerinden cevap veren Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, "Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi çarşafla ilgili rezaletlerine dair bir açıklama yapmış ve partimizi suçlamış. Cevap olarak: HDP/PKK, tabanı kahir ekseriyetle müslüman olsa da tavan olarak İslama düşmandır." dedi.

6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarda HDP/PKK'lilerin Camilere ve Kur'an Kurslarına saldırdıklarını bununlada yetinmeyip Kur'an-ı Kerimleri yaktıklarını hatırlatan Şahin, "6-7 Ekim'de camilerin, Kuran Kurslarının ve Kuranların yakılması gibi HDP'nin bu tür etkinlikleri de çarşaf/İslam düşmanlığıdır. Gelelim HDP'nin bu tür etkinliklerle IŞİD'i eleştirdikleri söylemine; bu da şeytanca bir çarpıtmadır. IŞİD çarşaflı kadınları köle pazarına çıkarmıyor. Yok eğer kadınları çarşafa sokup köleleştirdiğini iddia ediyorsanız IŞİD'in köleleştirdiği çarşaf değil, kadındır.

Siz bunu çarşafa hakaret üzerinden sergiliyorsunuz. Başka şekilde de ifade edebilirsiniz. IŞİD'in kadınları köleleştirmsini, Silopi ve Cizre'deki tepkilere rağmen ısrarla çarşaf üzerinden yapıyorsanız bu sizin çarşaf düşmanlığınzdır." açıklamasında bulundu. HÜDA PAR'ın İslam'a ve kutsallarına yönelik saldırılara sessiz kalmayacağı mesajını yineleyen Şahin, "Biz Hüda Par olarak, dinimize ve kutsallarına saldıranlara sessiz kalmayacağız ve gerekli tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (Hürseda Haber)