Sadr'dan Flaş Karar

Sadr'dan Flaş Karar

Mukteda es-Sadr, terör örgütü IŞİD ile savaşmak için oluşturulan iki tugayın faaliyetlerini dondurduklarını açıkladı.

Mukteda es-Sadr, terör örgütü IŞİD ile savaşmak için oluşturulan ve tamamına yakını Şiilerden oluşan Barış Tugayları ile el-Yavm el-Mavuud (Vaad edilen gün) Tugayları'nın faaliyetlerini "süresiz dondurduğunu" duyurdu.

Mukteda es-Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak, sadece yoldan sapanlardan değil, yüzsüz milislerden de çekiyor. Bir iyi niyet göstergesi olarak Barış ve el-Yavm el-Mavuud Tugaylarının askeri faaliyetlerini süresizce durdurma kararını ilan ediyorum. Bu kararın başkalarına da örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Irak'taki tüm güvenliği orduya devretmenin önemini defalarca dile getirdiğini hatırlatan Sadr, "önceki yönetim (Nuri el-Maliki) döneminde milis güçler ve yoldan sapanların çoğaldığını ve mazlum Irak halkına musallat olduğuna" işaret etti.

Sadr, başkent Bağdat'ta 10 korumasıyla öldürülen Sünni el-Cenabat aşireti Şeyhi Kasım el-Suveydani'nin suikastine ilişkin gerekli birimlerle yürütülen incelemelerde işbirliği yapabileceğini de açıkladı.

Mukteda Sadr, IŞİD saldırıları sonrası Şiilerin dini lideri Ali el-Sistani'nin 'cihat' çağrısı üzerine, Barış ve el-Yavm el-Mavuud Tugaylarını kurarak, Halk Toplulukları ile birlikte örgüte karşı savaşmalarını emretmişti.

AA