Sadr'dan 'Bağdat'taki Protestolara Katılın' Çağrısı

Sadr'dan 'Bağdat'taki Protestolara Katılın' Çağrısı

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, destekçilerine başkent Bağdat'ta Cuma günü düzenlenecek protesto gösterilerine katılmaları çağrısında bulundu.

kteda Es-Sadr geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada taraftarlarını, Cuma günü düzenlenecek olan protesto gösterilerine katılmaya çağırdı. Sadr’ın sözcüsü olan Şeyh Salah El-Ubeydi yaptığı basın toplantısında Sadr’ın taraftarlarını Cuma eylemlerine katılmaya çağırdığını söyledi. Şeyh Salah El-Ubeydi, “Seyyid Mukteda Es-Sadr gösterilerde yargı kurumunun yenilenmesi, yolsuzluk yapanların görevden alınıp yargılanması ve tek bir vatanın evlatları olarak ayrılıkların giderilmesini talep etmeye çağırdı” dedi.
 Hırsızlık yapıp halkın malına göz koyanlar hakkında zamana yayarak gereken neyse yapılması ve gerekli reformların bir an önce sağlanması gerektiğinin altını çizen El-Ubeydi başarısız yöneticilerin bir an önce yargılanması gerektiğini ifade etti. Eylemcilere su, elektrik, eğitim, gıda ve sağlık alanlarında verilen hizmetlerin iyileştirilmesini talep etmeleri için çağrı yapan Şeyh El-Ubeydi kişisel ya da hizipsel taleplerden uzak durmaları hususunda uyarıda bulundu.
 Mukteda Es-Sadr’ın protesto gösterilerinde Sadr ailesine ait resimlerin ya da kişisel ya da siyasi herhangi bir pankartın taşınmaması yönünde uyarıda bulunduğunu aktaran sözcü, Sadr’ın hakaret, küfür gibi genel ahlak kurallarının dışında hareket edilmemesi yönünde çağrı yaptığını ifade etti.
 Eylemde ortak ifadelerin kullanılması gerektiğine dikkat çeken sözcü, Mukteda Es-Sadr’ın daha önceden eylemler için hazırladığı 15 şarta uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
 Eylemin önümüzdeki Cuma günü Irak’ın başkenti Bağdat’ta yapılacağını söyleyen sözcü, diğer şehirlerde de farklı zamanlarda gerçekleşeceğini belirtti. Sadr taraftarlarını tarafgirlikten uzak bir şekilde Iraklılar olarak yan yana birlikte bir tavır ortaya koymak için diğer eylemcilerle birleşmeye çağıran Şeyh El-Ubeydi, herkesin Irak ve Irak bayrağı altında bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.