Saddam'ın Yardımcısından Yemen Operasyonuna Destek

Saddam'ın Yardımcısından Yemen Operasyonuna Destek

Saddam'ın yardımcılarından Duri, Yemen operasyonuna destek verirken İran'a ağır eleştirilerde bulundu ve Arap ülkelerinin birlik olması gerektiğini söyledi

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in yardımcılarından İzzet el Duri, Baas Partisi’nin kuruluşunun 68. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, Yemen Operasyonu’nu desteklediğini açıkladı.

Husileri “Perslerin kuyruğu” olarak nitelendiren Duri, Arap ülkelerini muhtemel bir “Pers tufanı” konusunda uyardı. Duri yaptığı açıklamada Beşşar Esad’ı yönetimi bırakmaya çağırırken, Irak Başbakanı İbadi’nin önceki başbakan Maliki’den daha kötü olduğunu savundu.

40 dakikalık bir ses kaydı aracılığı ile açıklamada bulunan Duri, Arap ülkelerinin parçalanmış bir halde olduğunu ve en zayıf dönemini yaşadığını dile getiriyor. Arap milliyetçiliğinin mazide kaldığını ifade eden Duri, son dönemde tekfir esaslı bir İslam fikrinin ortaya çıktığına işaret etti.

Yeni tekfir düşüncesine göre bazılarının Bağdat ve Şam’ı değil de İstanbul’u, Mekke ve Medine yerine ise Bağdat’ı tercih ettiklerini iddia eden Duri, Arap milliyetçiliğini terk edenlere sitemde bulundu.

Arap ülkelerini birlik ve beraberliğe çağıran Duri, Halepçe’de düzenlenen kimyasal saldırının sorumlusunun da İran ve onların uzantıları olduğunu iddia etti.

Duri şöyle tamamladı:

“Arap liderleri bilmelidir ki, Pers tufanı yaklaşmaktadır, o gün geldiğinde birlik olmak hiç bir işe yaramayacaktır. Amerikalıların ümmetin düşmanları ile nasıl ittifak kurduğunu gördünüz. Perslerin Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da ve Yemen’de önlerinin nasıl açıldığı ortada. Yarın Körfez’de de önleri açıldığında iş artık sizden çıkmış olacaktır.”