Sadakataşı Derneği Mescid-i Aksa'da İftarVerdi

Sadakataşı Derneği Mescid-i Aksa'da İftarVerdi

Mescid-i Aksa'da organize edilen programda 2 bin kişi iftar yaptı

Sadakataşı Derneği tarafından Mescid-i Aksa'da organize edilen iftar programına 2 bin Filistinli katıldı. İsrail'in, Mescid-i Aksa iftarına katılmak için Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden 2'si gazeteci 7 Türk vatandaşını sınır dışı etmesine rağmen Aksa'daki iftar programında aksama yaşanmadı.

Sadakataşı Derneği tarafından Aksa'nın avlusunda verilen iftara, 2 bin Filisinlinin yanı sıra Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da katıldı. 

Ana sponsorluğunu Memur-Sen'in yaptığı iftardan önce AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Sarnıç, İsrail'in dün sınır dışı ettiği Türkleri temsilen burada bulunduklarını belirterek, "İsrail işgali altındaki Filistinli kardeşlerimizin bizlere olan muhabbetini buradaki manzaradan da görebiliyoruz. Mescid-i Aksa gibi kutsal bir mekanda verilen bu iftarlar, Filistin ve Türk halklarının daha da kaynaşmasına vesile oluyor" diye konuştu.

İsrail, Mescid-i Aksa iftarına katılmak için Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden 2'si gazeteci 7 Türk vatandaşını dün sınır dışı etmişti. Ben Gurion Havalimanı'nda 9 saat gözaltında tutularak sorgulanan Türk vatandaşlarının 10 yıl süreyle İsrail'e girişleri de yasaklandı. 

Sınır dışı edilen heyette, Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüseyin Günay ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, aktivistler Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan ile Sümeyra Bolcan yer alıyordu.

Kaynak: AA