Sabri Saydam: 'Filistin okullarında eğitimin İsraillileştirilmesi savaş ilanıdır'

Sabri Saydam: 'Filistin okullarında eğitimin İsraillileştirilmesi savaş ilanıdır'

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Sabri Saydam, Siyonistlerin 2016 yılını Siyonist eğitim sistemini Filistin okullarında uygulama yılı ilan etmelerinin ve okullara yapılan yardımı Kudüs'te bu eğitim sistemini uygulayan okullarla sınırlı tutmalarını

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Sabri Saydam, Siyonistlerin 2016 yılını Siyonist eğitim sistemini Filistin okullarında uygulama yılı ilan etmelerinin ve okullara yapılan yardımı Kudüs'te bu eğitim sistemini uygulayan okullarla sınırlı tutmalarının savaş ilanı olduğunu ifade etti.
 Sabri Saydam, işgal rejiminin açtığı bu savaşın sadece eğitimi değil, Filistin'in başkenti Kudüs'teki Filistin varlığını da hedef aldığını belirtti.
 İşgal rejiminin eğitim sistemini Yahudileştirerek Filistin milli kimliğini yok etmeyi hedeflediğini ifade eden Saydam, Arap ve İslami yardım fonlarına Kudüs'teki okulları destekleme çağrısı yapıldığını duyurdu.
 Saydam, İşgal rejiminin Kudüs'te eğitimi hedef alan uygulamalarının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna değinerek işgal güçlerinin mali güçleri ile eğitimi Yahudileştirmeyi, kendi kültürünü ve görüşünü dayatmayı hedeflediğini ifade etti.
 Saydam, Kudüs'te eğitime yönelik saldırıların yeni olmadığına dikkat çekerek söz konusu saldırılara karşı koymak için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiği çağrısında bulundu.