Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Sabır, sabır..

Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var.. Ye’s yok. Sabır. Bu süreç kolay bir süreç olmayacak..

Sabır.

Bu seçimler, bundan sonrası için yol gösterici olacak..

Bu olaylar aslında bu seçimleri hedef alıyor, Türkiye’yi hedef alıyor. AK Parti değilse ne, MHP mi, HDP mi.. Türk’ü de düşünsün, Kürd’ü de. Türkiye zaafa uğrarsa, bölgedeki bütün devletler tehdit altında kalır, zaafa uğrar, oyuncak olur..

CHP mi iktidar olacak.. Türkiye derin devlete, Paralel yapıya, Koç’a, Doğan’a kalırsa o zaman görürsünüz gününüzü. Yeniden IMF’ye el açar duruma düşersiniz, gelen günler geçen günleri aratır. Suriye’ye dönersiniz. O zaman anlarsınız yaşadığınız günlerin değerini..

Bizde “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım” deriz.. Koç da, Doğan da, Pensilvenyalı da, Bahçeli de, Demirtaş da kına yakar o zaman herhalde.. Bu tutuşturdukları ateş gün gelir kendilerini de yakar, görürler günlerini.. İyi; Etiler, Teşvikiyeli beyaz Türkler de kına yaksınlar..

Söyleyeyim bu hal kontrolden çıkacak olursa kıyamete kadar sürecek değildir.. Tamam, bu işin kan ve can maliyeti büyük olur, ama sonunda o kuvayı milliye, o müdafayı hukuk ruhu yeniden uyanır. Bu kez cephede kazandığımız savaşı, 12 adayı Yunanistan’a verdiğimiz gibi masada kaybetmeyiz.. Bunun faturasını bu kez bu coğrafyanın halkları ödemez bu kez, Avrupalısı da öder, Rus’u da.. Siyonistler, Sisi, Esed anasından doğduğuna pişman olur.. Ruslar Tartus’ta kalamaz. Körfezin prensleri nereye gider bilmem ama ne Suudi kalır, ne Lübnan, ne de Ürdün.

“Ortadoğu”yu yakan ateş, Londra’yı, Paris’i, Roma’yı, Berlin’i de yakar.. Barış varken savaşın cehennemine sırtlarında odun taşıyanların kendileri de o cehennemin odunu olurlar.

Ankara’da patlayan bomba hedefine ulaşmadı aslında.. Parlayan ateş birilerinin aklını başına getirdi. Terör teröristin elinde patladı. Kim ne elde etmek istiyorsa, onun aksi gerçekleşti.

Günler öncesinden kendileri Twitterde yazmışlar zaten. Malum media toplumu hazırladı. HDP zaten adeta bu sonuca çanak tuttu. Bu mitingi hazırlayanlar, “kanlı meydan” sloganları ile, resmi çevrelerden gelen uyarıları dikkate almama konusunda ısrar ederek adeta saldırganların işlerini kolaylaştırdılar. AK Parti’ye karşı düşmanlığa varan öfkeleri sanki akıllarını zail etmişti.

Olan oldu. Şimdi akıllarını başlarına alırlar umarım.. Bütün bu olaylar seçimi engelleyerek, Türkiye’yi kaosa sürüklemek.. Yatırımları engellemek, siyasi ve iktisadi krizle, sosyal krizle iktidarı alaşağı etmek.. Türkiye bu şartlar altında seçime gidiyor. Bu seçim bu anlamda sadece Türkiye’yi değil, Suriye’yi de ilgilendiriyor. İslam dünyasının duası biliyorum, bizimle..

Biz duanın gücüne inanırız.

Beni endişelendiren düşmanın hilelerinden önce kendi içimizdeki zaaflarımızdır.

Unutmayalım ki, Şeytan ve onun askerleri Allah’ın mutteki kullarına hiçbir zarar veremez. Hem değil mi ki, bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. O zaman ne gam.. Hem biz gücümüzün sınırına geldiğimizde bize açılan bir kapı vardı hani.. Kuyudaki Yusuf’u hatırlamak gerek. Biz çaresiz değiliz. Allah dilerse bizim düşmanlarımızı bile bize hizmetkar kılabilir..

Gün doğmadan neler doğar. Panik yok. 

Gecenin karanlığından aydınlığı çıkaran Allah, bugünlerden sonra bizi aydınlığa kavuşturacaktır muhakkak.. Bu zor günler birilerinin gözlerinin açılmasına da sebeb olacaktır. Bu arada Türk’ü Kürd’ü, Arab’ı, Arnavud’u ile tüm Anadolu halklarının birbirlerine karşı kazacakları bir zaferleri yok, birlikte kazanacakları tek zaferleri var. Birileri bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerine kendileri için iktidar ve servet hayalleri kurmaktadır. Bu Şeytani oyuna alet olmamak gerekir. Unutmamak gerekir ki, Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet nasib etmez.

Yeni benzer terör dalgaları gelebilir.. 1. ve 2. Dünya savaşı sonrası oluşturulan uluslararası düzenin çöküşünü gösteriyor ülkemizdeki ve dünyadaki olaylar.. 100 yıllık bir tarihin sonuna geldik. Hiçbir devrim kolay değildir.. Büyük hayaller için büyük bedeller ödemek gerebilir.. Krizler aynı zamanda içlerinde büyük fırsatlar da barındırır..

Sonuç ne olursa olsun, her işin başında ve sonunda söylediğimiz ve söyleye geldiğimiz 3 kelime: Rabbim, bizi şükredenlerden, sabredenlerden ve direnenlerden bulacaksın. Allahu ekber ve lillahil hamd. Sübhanallah, Elhamdülillah.. Hasbunallahi veniğmel vekil, ve niğmel mevla ve niğmennasiyr.. İyya kenağbudu ve iyya kenestaiyn. Bu ifadelerin manasına ve sırrına vakıf olalım diye, “Allah’a dayan sa’ye sarıl, hikmete ram ol.. Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol”. Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 924 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar