Sabah Gazetesi'nden Şok Cizre İddiası

Sabah Gazetesi'nden Şok Cizre İddiası

Cizre'de Hüda-Par'lıların evine saldıran PKK'lıların asıl amacı polisi çapraz ateşe alarak kayıp verdirmek ve barış sürecini sabote etmekti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) militanlarının, Hüda-Parüyelerinin evlerine yönelik saldırının perde arkasından, çözüm sürecine yönelik komplo planı çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin yaptığı ilk değerlendirmeye göre, örgüt sempatizanları, hem Hüda-Par üyelerine saldırıp kaos çıkarmayı, hem de Nur mahallesinde gece geç saatlerde başlayan olaylar sırasında polisi hedef alarak çözüm sürecine darbe vurulmasını amaçladı. Bu kapsamda YDGH üyelerinin, bölgedeki evlerin çatılarına mevzilendiği ve emniyet güçlerinin olayları bastırmak için sokağa girmesi halinde, özel harekât polislerini çapraz ateşe alarak kayıp verdirmeyi planladıkları tespit edildi. Emniyet güçlerinin hem bu yüzden hem de kimi Cizre belediyesi kimi de YDGH üyeleri tarafından sokaklara kazılan irili ufaklı hendekler nedeniyle olaylara geç müdahale edebildiği öğrenildi.

KANDİL'DEN BAĞIMSIZLAR

Olayların, çözüm sürecinde yeni bir aşamaya geçilmesinden ve Kandil'in "Gösterilerde maske takılmayacak, Molotof atılmayacak" açıklamasından bir gün sonra gerçekleşmesi, kafalarda soru işareti yarattı. Ankara, saldırıyı gerçekleştiren YDGH'nin Kandil'den bağımsız davrandığı değerlendirmesi yaptı. 

Kaynak : Sabah