Saadet Partisi'nden Köşk açıklaması FLAŞ

Saadet Partisi'nden Köşk açıklaması FLAŞ

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak milli kriterleri ve Anadolu’nun ruh kökünü özümsemiş bir aday olursa çatı adaya destek verebileceklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için açıklamalarda bulunan Kamalak, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz bakımından son derece önemlidir. İlk defa halk tarafından seçilecek. Biz Milli Görüş olarak Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini ısrarlı bir şekilde talep ediyorduk. Niye? Çünkü aksi halde dayatma biçiminde cumhurbaşkanı seçiliyordu. 'Yer misin, Yemez misin?', başka çaren yoktu. Meclis'in üzerinden uçaklar uçtuğunu biliyoruz. Aylarca Cumhurbaşkanı’nın seçilemediğini biliyoruz. 

'CUMHURBAŞKANLIĞI PROJESİ CEZAEVİNDE HAZIRLANDI'

Meclis'in sürekli dayatma ile karşı karşıya olduğunu biliyorduk. 40 sene sonra 'halk seçsin' dendi. Pozisyon değişti, cumhurbaşkanlığı için Sayın Başbakan Anadolu’yu dolaşıyor, yurtdışına çıkıyor. Hatta belediye başkanıyken İstanbul’da, Sayın Başbakan’ın gönlünden cumhurbaşkanlığının geçtiğini ifade ediyor. Hani cezaevindeyken biz partiyi asıl orada kurmuştuk. Cumhurbaşkanlığı projeleri de orada hazırlanmıştı söylem olarak. 

'ÇATI ADAY OLURSA ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ ZORA GİRER'

Şu an eğer çatı kavramı yahut ortak aday talebi gerçekleşebilirse kanaatimce Sayın Başbakan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi kolay olmayacaktır. Ama CHP 'Ben kendi adayımlacumhurbaşkanlığı seçimine girerim', MHP 'Ben kendi adayımla cumhurbaşkanlığı seçimine girerim' diyorlarsa otomatik olarak Sayın Başbakanı cumhurbaşkanlığı konusunda desteklemiş olurlar” görüşünü savundu. 


'ANADOLU'NUN RUH KÖKÜNÜ ÖZÜMSEMİŞ BİR ADAYI DESTEKLERİZ'

Çatı aday formülüne bakış akışlarını da açıklayan Kamalak şöyle devam etti: “Kimin cumhurbaşkanı olması sorusundan ziyade 'Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı' sorusu önemlidir dedik. Milletin derdi ile dertlenen, dışarıdan gelen baskılara, telkinlere boyun eğmeyen, milletin aslı değerlerini esas alan, milli kriterleri Anadolu’nun ruh kökünü özümsemiş bir adayı destekleriz biz. Eğer böyle bir aday gündeme gelirse destek veririz biz ona.”

İNTERNET HABER