Saad Hariri Beyrut'a geldi

Saad Hariri Beyrut'a geldi

Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 3 yıl aradan sonra "sürpriz" şekilde başkent Beyrut'a döndü.


Facebook'ta Paylaş
   

Mustakbel (Gelecek) Partisi Başkanı Hariri, Başbakan Temmam Selam'la görüşmek üzere başkent Beyrut'taki parlamento binasına geldi. Hariri, yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından parlamento binasından Selam eşliğinde uğurlandı.
Hariri'nin, yoğun güvenlik önlemleri ile korunduğu gözlemlenirken, eski başbakan, parlamento binasından "tedbir" olarak iki ayrı konvoyla ayrıldı.
Saad Hariri, önceki gün, Lübnan'ın Suriye sınırında yaşanan çatışmalarla ilgili olarak, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, "Lübnan ordusuna, 1 milyar dolar yardımda bulunması" talimatını verdiğini açıklamıştı.
Hariri başbakanlığındaki hükümetin 2011 yılında düşmesi sonrası ülkeyi terkeden eski başbakan, "güvenlik endişesi" nedeniyle Lübnan'a gelmiyordu.
Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal bölgesinde ordu birlikleri ve silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar dün son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken yanlarında rehin aldıkları 38 güvenlik birimi mensubu, 22 asker ve 19 polisi de  GÖTÜRMÜŞTÜ