Rusya'ya G8 Darbesi

Rusya'ya G8 Darbesi

Kırım’'ın bağımsızlığını ilan etmesi ve Rusya ile birleşme kararı almasının ardından, G8 ülkeleri Rusya'’nın üyeliğini askıya alınıyor.Interfax’ haber ajansına göre, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius yaptığı açıklamada, “G8’de büyük devletler arasınd

Fabius akşam saatlerinde G7 ülkelerinin bir araya geleceğini ve bunların arasında Rusya’nın olmayacağını belirtti. Önceki günlerde Londra'’da yapılacağı belirtilen toplantı için Fabius herhangi bir saat ve zaman açıklamasında bulunmadı.

Fransız Bakan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'’in 6 Haziran’'da Fransa’ya yapması planlanan ziyaretin geçerli olduğunu, müttefik güçlerin Normandiya çıkarmasının 70. yıl dönümünü kutlayacaklarını kaydetti.

1395144222_putin-kopya.jpg

G7 ülkeleri daha önce yaptıkları açıklamada da Rusya’nın Soçi kentinde yapılması planlanan G8 zirvesi hazırlıklarını askıya almıştı. Putin'’in sözcüsü Peskov ise yaptığı değerlendirmede G8 ülkelerinden gelen sert açıklamaların Rusya'’nın dış politikasında herhangi bir değişikliğe neden olmayacağı eleştirisini getirmişti.