Rusya'dan Yeni Açıklama

Rusya'dan Yeni Açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD ile temas halindeyiz. Suriye'deki durum İdlib sorunu çözülmeden normalleşemez. Rusya İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyor" ifadeleri kullanıldı.

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov İdlib'le ilgili yeni açıklamalar yaptı. Ryabkov, "Rusya İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyor" dedi.

Ryabkov, "Rusya İdlib'de hedefi belli operasyonlar yapıyor. İdlib'deki sorun çözülmeden Suriye normalleşemez. İdlib'deki durumla ilgili ABDile temas halindeyiz" dedi.

 

"OPERASYON ZİRVE SONRASI BELLİ OLACAK"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İdlib bölgesinde bir operasyon başlatılıp başlatılmayacağının 7 Eylül'deki Rusya-Türkiye-İran zirvesinden sonra belli olacağını da söyledi.

Dünden bugüne yapılan saldırılar kent merkezinin çevresine yapıldı. İdlib kent merkezine ise şu ana kadar bir saldırı girişimi olmadı.

RUS ELÇİDEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, "Kuzey Suriye'deki durumla ilgili Türkiye ile temas halindeyiz. Cuma günü İran'da yapılacak zirve Suriye'de çözüm için büyük fırsat" açıklamasında bulundu.