Rusya'dan Türk Basınına El-Bab  Yalanlaması

Rusya'dan Türk Basınına El-Bab Yalanlaması

Rusya'dan Türk basınına El-Bab yalanlaması


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Suriye’de 24 Kasım’daki hava saldırısında hayatını kaybeden Türk askerlerine ilişkin açıklaması konusunda çeviri hatası olduğunu belirterek, "Lavrov tam da 'Konuyla Rusya'nın da Suriye'nin de alakası yok' dedi" ifadelerini kullandı.
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanya'da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, basında Lavrov'un "Bizim, Rusya olarak, bununla hiçbir ilgimiz yoktur. Bu, Suriye'nin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bir saldırıdır" ifadelerini kullandığı ileri sürülmüştü. Bu ifadelerin çeviri hatasından kaynaklandığı ortaya çıkarken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Facebook'tan konuyla ilgili açıklama yaptı.
 
Zaharova, "Türk basınında Lavrov'un basın toplantısında Türk mevzilerine yönelik saldırının Suriye ordusu tarafından yapıldığını söylediği yazıldı. Fakat Lavrov tam tersini söyledi: Rusya da Suriye de Türk mevzilerine yönelik saldırıda bulunmadı. Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, kendi basınlarında yapılan bu hatayı Türkçenin dil özellikleri ve çevirdeki zorluklarla ilişkilendirdi" ifadelerini kulllandı.